AFM: Programul Rabla se lansează pe 19 martie. Valoarea ecotichetului pentru mașinile electrice scade la jumătate

afm, rabla, masini vechi Sursa foto: CCECAR

Programul Rabla 2024 va debuta pe 19 martie, prima de casare fiind majorată la 120.000 de lei pentru achiziția de maşini electrice, a anunţat preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu, citat de Agerpres.

„Fac un anunţ în premieră la Târgovişte astăzi, pe data de 19 va demara Programul Rabla, Rabla Clasic şi Rabla Local. Pentru toţi cei care sunteţi interesaţi, mai ales pentru unităţile administrativ-teritoriale, ştiţi că am majorat prima de casare la 120.000 de lei, dacă doriţi să vă achiziţionaţi o maşină pur electrică şi nu aveţi obligativitatea de a casa o maşină veche”, a declarat Neculaescu, într-o conferinţă de presă la Târgovişte,

Preşedintele AFM a fost prezent la Târgovişte, unde a semnat contracte de finanţare ale mai multor localităţi dâmboviţene beneficiare ale programelor AFM privind staţiile de încărcare electrice şi realizarea de piste de biciclete.

Reamintim că valoarea ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, va fi redusă la jumătate pentru această ediție a programului Rabla, de la 51.000 lei la 25.000 lei. Pentru achiziționarea unui autovehicul electric hibrid, precum și unei motociclete electrice, valoarea ecotichetului va fi de 13.000 de lei.

Valoarea finanţării nu poate depăşi 50% din preţul de comercializare al autovehiculului nou achiziţionat prin program, cu excepţia instituţiilor publice şi a unităţilor administrativ-teritoriale. Pentru autovehiculul pur electric, electric hibrid sau cu pilă de combustie cu hidrogen, ecotichetul se scade de către producătorul validat din preţul de comercializare, care nu poate depăşi suma de 70.000 euro, cu TVA inclus.

Sursa foto: CCECAR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *