Agenția de turism Vola.ro lansează un serviciu prin care îți poți primii banii înapoi pe biletele de avion indiferent de motiv

Redacția iun. 10, 2022 0 comentarii
avion

Agenţia online de turism Vola.ro anunță că lansează serviciul Vola Flex prin care, în cazul unui zbor anulat în mod voluntar, pasagerii români îşi primesc banii înapoi sub formă de numerar, în maximum 3 zile, fără întrebări suplimentare şi documente justificative, scrie Agerpres.

Cercetările realizate la nivel global în perioada pandemiei arată că aproape jumătate (45%) dintre călători ar rezerva o călătorie dacă ar avea opţiunea de anulare gratuită sau posibilitatea de a-şi recupera suma plătită. O treime (32%) au declarat că ar rezerva călătoria dacă ar putea să o reprogrameze în mod gratuit.

„Călătorii doresc să se simtă confortabil atunci când fac o rezervare. Cea mai mare îngrijorare în rândul turiştilor este incapacitatea de a-şi recupera costurile biletelor de avion în eventualitatea unei anulări a zborului fără a avea motive justificate. Având în vedere că preţul unui bilet de avion reprezintă, de multe ori, cea mai mare pondere din costul total al călătoriei, ne-am dorit să găsim o soluţie pentru clienţii noştri care a venit sub forma serviciului Vola Flex”, a declarat Claudia Tocilă, director de marketing Vola.ro

Serviciul Vola Flex, disponibil tuturor pasagerilor care efectuează rezervări de bilete de avion prin intermediul site-ului Vola.ro, se aplică şi pentru celelalte servicii adiţionale achiziţionate odată cu biletul de avion: bagaje, locuri în aeronavă, check-in automat, Fast Refund.

„Vola Flex este un produs de travel fintech – adică o protecţie financiară aplicabilă serviciilor turistice. E un serviciu original, unic lansat exclusiv de Vola.ro care permite clienţilor să anuleze rezervarea în mod voluntar. Pot beneficia de serviciul Vola Flex clienţii care au adăugat această opţiune odată cu efectuarea rezervării şi se aplică atunci când aceştia îşi doresc să anuleze în mod voluntar rezervarea din orice motiv cu până la 48 de ore înainte de primul zbor din itinerariu. Rambursarea costurilor se face în numerar în termen de maximum 3 zile lucrătoare. Serviciul Vola Flex nu se aplică în cazul în care compania aeriană a anulat deja un segment sau ambele segmente de zbor. În acest caz, Vola.ro face demersuri pentru recuperarea segmentului/segmentelor anulate, iar rambursarea acestora se face conform procedurilor standard de rambursare ale companiei aeriene”, se menţionează în comunicat.

Vola.ro deserveşte persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie şi low-cost, opţiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanţe, asigurari medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car. În 2015, Vola.ro a primit o investiţie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelaşi fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot şi Vector Watch.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *