Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat producerea de vaccinuri ale Pfizer-BioNTech şi Moderna la mai multe fabrici

vaccin vaccinare Covid coronavirus sursa Pexels sursa foto: Pexels.com

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat producerea de vaccinuri împotriva Covid-19 ale Pfizer-BioNTech şi Moderna la mai multe fabrici, pentru a ajuta la creşterea capacităţii de fabricare a acestora în contextul revenirii la creştere a numărului de infecţii, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Comisia pentru medicamente destinate uzului uman a EMA a aprobat folosirea unei fabrici de la Saint Remy sur Avre din Franţa pentru fabricarea vaccinului Pfizer-BioNTech, Comirnaty.

Fabrica operată de Delpharm va contribui la furnizarea a până la 51 de milioane de doze suplimentare de vaccinuri Comirnaty în 2021, a spus EMA.

Autoritatea de reglementare a mai anunţat că a aprobat o nouă linie de fabricaţie la sediul BioNTech din Marburg, în Germania, care va contribui la creşterea capacităţii de producţie a substanţei active a vaccinului cu aproximativ 410 milioane de doze în acest an.

Uniunea Europeană a încercat să mărească şi să protejeze aprovizionarea după un început dificil al campaniei sale de vaccinare, punând în funcţiune mai multe unităţi de producţie şi plătind mai mult pentru vaccinuril destinate Covid-19.

De asemenea, EMA şi-a dat aprobarea pentru o altă fabrică, din Bloomington, Indiana, în Statele Unite, pentru vaccinul Moderna, şi alte câteva locaţii implicate în testare şi ambalare.

Fabrica din Bloomington este operată de producătorul de medicamente pe bază de contract Catalent.

Recomandările nu necesită o decizie a Comisiei Europene, iar fabricile pot deveni operaţionale imediat, potrivit EMA.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *