Agenţia Moody’s a reconfirmat ratingul Transelectrica la Ba1 cu perspectiva pozitivă

Redacția aug. 27, 2021 0 comentarii
transelectrica

Agenţia de evaluare financiară Moody’s a reconfirmat ratingul Transelectrica la Ba1 cu perspectiva pozitivă, compania menţinându-şi astfel calificativul acordat în anul 2020, informează Transelectrica printr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti și citat de Agerpres.

“Compania îşi menţine ratingul acordat în anul 2020, respectiv perspectiva pozitivă, ca urmare a statutului său de monopol în transportul energiei electrice din România, a cadrului de reglementare care a cunoscut îmbunătăţiri de-a lungul ultimilor ani, precum şi datorită profilului financiar solid caracterizat de un nivel de îndatorare redus. Moody’s Investors Service este un important furnizor de rating-uri de credit, de cercetare şi de analiză a riscurilor, care prin acţiunile sale contribuie la transparenţa şi integrarea pieţelor financiare”, se arată în comunicatul citat.

Transelectrica a raportat un profit net de 104 milioane de lei după prima jumătate a acestui an, în scădere cu 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit Raportului semestrial trimis de companie Bursei de la Bucureşti.

România beneficiază de ratingul Baa3 cu perspectivă negativă din partea agenţiei de evaluare financiară Moody’s Investors Service.

Sursa foto: Transelectrica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *