Agenția Ungară de Turism: Numărul vizitatorilor din Cehia, Polonia și România în Ungaria, peste nivelul de dinaintea coronavirusului

Budapesta, Ungaria sursa foto: Pixabay

Numărul vizitatorilor care sosesc din ţările care se află în TOP3 – Cehia, Polonia și România – au crescut în mod spectaculos până la sfârșitul lunii iulie a acestui an, comparativ cu 2019 și 2022 au venit mai mulți turişti din aceste țări – a precizat marți Agenția Ungară de Turism (MTÜ), într-un comunicat remis Agenției de Presă MTI, scrie agenția Rador Radio România.

Agenția Ungară de Turism a subliniat că până în luna iulie a acestui an, chiar și în comparație cu aceeași perioadă din anul record 2019, au fost cu 18% mai mulți, respectiv 294 de mii de vizitatori din România, cu 7% mai mulți, circa 255 de mii din Cehia și cu 5% mai mulți, aproape 265 de mii din Polonia. Numărul nopților petrecute de turiști a crescut într-un ritm similar, la peste două milioane. Piața de trimitere din apropiere TOP3, care reprezintă un volum respectabil în turismul intern, generează venituri semnificative pentru cazarea internă.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în Ungaria au venit cu 31% mai mulți vizitatori din Polonia, 25% din Cehia și 23% din România, în timp ce cifrele turiștilor veniți din România pentru acest an au depășit chiar și anul record 2019 cu peste 10%. Ceea ce au în comun turiștii din toate cele trei țări este faptul că aceștia caută atracții turistice rurale, preferând să se cazeze în zonele din mediul rural, unde preferă cazarea privată în locul hotelurilor.

Potrivit Agenției Ungare de Turism, 23% dintre vizitatorii cehi s-au cazat în capitala Ungariei și 77% în zonele rurale, iar cifrele corespunzătoare pentru polonezi au fost de 35% și, respectiv, 65%, în timp ce 38% dintre turiștii români s-au cazat în Budapesta și 62% în zonele rurale din Ungaria.

Mai mult de un sfert dintre cehii care au călătorit în mediul rural au vizat regiunea turistică Bük-Sárvár, în timp ce oaspeții români au vizitat în principal Debrețin, județul Hajdú-Bihar și regiunea sa, precum și Jula, județul Békés și regiunea sa, dar Hajdúszoboszló, județul Hajdú-Bihar, și Seghedin, județul Csongrád, au fost, de asemenea, populare în rândul persoanelor sub 44 de ani. Debrețin și regiunea din împrejurimi au fost, de asemenea, o destinație preferată de turiștii polonezi. Dintre aceștia, grupele de vârstă cuprinse între 35-44 și 45-54 de ani au preferat să viziteze Hajdúszoboszló și Eger, județul Heves, pe lângă capitală și Debrețin, iar printre aceștia se numără și cea mai mare proporție de familii cu copii, subliniază analiza MTÜ.

sursa foto: Pixabay

Comentarii

  1. Da, este foarte posibil pentru ca ungurii ofera servicii de calitate ;Am fost in la Baile Felix, la Hotel Mures cu rezervare telefonica , unde gradul de ocupare era doar de 90% , Insa apa din bazin ,am senzatia ca era apa pura de la retea ,care era inclazita in centrala lor ,NU mai era cum era candva ,apa termala cu sarurile minerale care faceau diferenta . Oamenii comentau ca ,din cauza unor foraje in zona din apropiere ,au redus mult debitul de apa termala !Pacat . In schimb , serviciile de la restaurant au fost OK ,bufet suedez conform pretentiilor clientilor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *