Agroland se pregătește să cumpere Fabrica de Nutrețuri Combinate, din Caransebeș, pentru 950.000 euro

Redacția mai 24, 2022 0 comentarii
Agroland

Agroland Business System, compania antreprenorială românească, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România, se pregătește să cumpere Fabrica de Nutrețuri Combinate, din Caransebeș, cu 950.000 euro, potrivit unui raport de la Bursa de Valori București (BVB).

Agroland Business System are în vedere pentru anul 2022 investiţii totale de aproximativ 17 milioane de lei, axate pe deschiderea de noi magazine, extinderea afacerii avicole, modernizarea fabricii de furaje de la Caransebeş şi dezvoltarea magazinului online, potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru anul fiscal în curs remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Profitul net estimat se ridică la 13,063 milioane de lei, iar vânzările nete sunt prevăzute a atinge 241,186 milioane de lei.

De asemenea, compania are în plan deschiderea a încă 10 noi magazine Agroland MEGA în acest an şi vizează o cifră de afaceri dublă generată de acestea comparativ cu anul 2021. În plus, compania îşi propune să deschidă şi alte 10 noi magazine tradiţionale Agroland.

Pentru ferma avicolă Mihăileşti, Agroland Business System are în plan creşterea capacităţii de producţie, deoarece majorarea preţurilor alimentelor va duce la volume mai mari de vânzări. Astfel, este avută în vedere mărirea capacităţii de producţie a puilor de o zi până la o capacitate de 1.000.000 de ouă de incubaţie pe lună şi creşterea capacităţii de producţie ouă de consum la minimum 180.000 de ouă de consum pe zi. În 2022, compania estimează o creştere cu 50% a veniturilor din această linie de business.

Pe lângă aceste investiţii, compania are în vedere şi demararea de proiecte de sustenabilitate, prin investiţii în instalarea de panouri fotovoltaice şi utilizarea de alte soluţii de energie regenerabilă pentru magazinele, depozitele şi fermele sale.

Obiectivul pe termen mediu în această direcţie este ca toate liniile de business ale Agroland să îşi reducă semnificativ amprenta de carbon prin utilizarea surselor proprii de energie verde.

Agroland Business System (BVB: AG) este o companie antreprenorială românească, care deţine cea mai mare reţea de magazine agricole din România. Compania a fost fondată în anul 2009 la Timişoara de către antreprenorul Horia Cardoş şi astăzi operează o reţea de 250 de magazine specializate în vânzarea de produse pentru grădină, fermă şi animale de companie.

De asemenea, compania deţine şi platforma Avicola Mihăileşti, unde produce ouă de consum şi pui de o zi. Această platformă este formată din şase ferme aflate pe o suprafaţă de 30 de hectare în judeţul Giurgiu. Agroland este activă şi în zona de tehnologie prin AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare din România care stimulează şi susţine inovaţia în agricultură. Acţiunile Agroland Business System sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 1 martie 2021 sub simbolul AG.

Sursa foto: Economedia / Inquam Photos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *