Airbus și Quebec, acord de investiții de 1,2 miliarde de dolari

Redacția feb. 6, 2022 0 comentarii
Airbus, avion, aeronava

Compania europeană Airbus şi Quebec au convenit asupra unui acord de investiţii în valoare de 1,2 miliarde de dolari care ar permite provinciei canadiane să rămână în programul de avioane A220, care generează pierderi, până când acesta va deveni profitabil, transmite Reuters, citată de News.ro.

Airbus va investi 900 de milioane de dolari, în timp ce Quebec va investi 300 de milioane de dolari în program, potrivit unui comunicat al guvernului provinciei.

Investiţia ar ajuta programul A220 la nivel global să susţină o creştere a producţiei, a declarat Benoit Schultz, directorul general al unităţii canadiane a Airbus, într-o conferinţă de presă.

A220 este construit atât la o fabrică Airbus din zona Montreal, cât şi la uzina Mobile din Alabama.

Aeronava A220, cunoscutî anterior sub numele de CSeries, este un avion cu 110 până la 130 de locuri, puţin mai mic decât avionul principal A320 al Airbus.

Provincia canadiană s-a confruntat cu critici pentru investiţiile repetate în program. Directorul general al Airbus, Guillaume Faury, a declarat că programul ar trebui să fie profitabil până la jumătatea deceniului.

Faury a declarat reporterilor că epidemia de Covid-19 a afectat eforturile de reducere a costurilor, deoarece a împiedicat creşterea producţiei.

”Avem nevoie de volum pentru a avea aceste economii”, a spus el.

Ministrul Economiei din Quebec, Pierre Fitzgibbon, a declarat că programul A220 promite că va deveni profitabil şi va genera locuri de muncă cheie pentru provincie, care este centrul aerospaţial al Canadei.

Acordul ar contribui la menţinerea a echivalentului a 2.500 de locuri de muncă şi amână cu patru ani perioada în care Airbus va cumpăra participaţia de 25% deţinută de Quebec în avioanele mici, din 2026 până în 2030, iar Fitzgibbon a spus că acest lucru ar putea fi avantajos.

Sursa: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *