Alfa Romeo va deveni exclusiv electrică din 2027, iar Lancia va lansa trei noi modele până în 2028

alfa romeo Sursa foto: Alfa Romeo

Aflată în portofoliul Stellantis, Alfa Romeo va lansa un nou model în fiecare an până în 2026, începând cu SUV-ul Tonale anul viitor, a declarat șeful mărcii, Jean-Philippe Imparato. De asemenea, din 2027, toate modelele noi ale italienilor vor fi electrice.

Stellantis, al patrulea cel mai mare producător auto din lume, format la începutul acestui an, prin fuziunea Fiat Chrysler și PSA, și-a reunit mărcile Alfa Romeo, Lancia și fostele PSA DS pentru a coopera pe piața premium.

„Alfa Romeo va lansa un nou model în fiecare an până în 2026”, a declarat Imparato la evenimentul unui dealer italian. „Începând cu 2027, toate vehiculele noi Alfa Romeo vor fi electrice”, a continuat acesta.

Alfa Romeo Tonale, a cărui producție era inițial așteptată să înceapă până la sfârșitul anului 2021, va fi prezentată în martie anul viitor, iar vânzările în Italia vor începe în iunie, a spus Imparato.

Șeful Lancia, Luca Napolitano, a declarat la același eveniment că i-a prezentat CEO-ului Stellantis, Carlo Tavares, un plan pe 10 ani pentru marcă, care vinde un singur model, micul Ypsilon și numai în Italia.

Strategia vizează extinderea mărcii pe alte piețe europene, inclusiv Franța, Germania și țările nordice, cu accent pe orașele mari, pentru a completa oferta premium a grupului de la Alfa Romeo și DS, a spus el.

„Ținta noastră este să aducem Lancia pe acele piețe în care sunt vândute mașini electrice, deoarece vom produce mașini electrice  din 2026”, a declarat el dealerilor în comentarii confirmate ulterior de un purtător de cuvânt al Stellantis.

În fine, marca Lancia, aflată în declin de câțiva ani, va lansa trei noi modele până în 2028.

Sursa foto: Alfa Romeo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *