Amazon a cerut aprobarea autorităților SUA pentru lansarea a 4.500 de sateliți pentru internet broadband

amazon românia sursa foto: Facebook

Amazon.com a solicitat acordul autorităţilor de reglementare din Statele Unite pentru lansarea a 4.500 de sateliţi pentru furnizarea de internet broadband în zone unde nu există servicii de internet de mare viteză, transmite Reuters, citat de News.ro.

Amazon anunţase deja că intenţionează să cheltuie cel puţin 10 miliarde de dolari pentru a construi 3.236 de astfel de sateliţi în cadrul programului Project Kuiper.

Joi seara, compania a cerut Comisiei Federale pentru Comunicaţii (FCC) aprobarea de a desfăşura un total de 7.774 de sateliţi în cadrul acestui proiect.

Luni, Amazon a cerut aprobarea FCC pentru a lansa şi opera două prototipuri de sateliţi până la sfârşitul anului 2022.

Amazon a declarat în cererea sa că sateliţii ”vor servi gospodăriilor, spitalelor, întreprinderilor, agenţiilor guvernamentale şi altor organizaţii din întreaga lume, inclusiv în zonele geografice în care continuă să lipsească internetul broadband sigur”.

”Deşi conectivitatea s-a îmbunătăţit la nivel global, doar 51% din populaţia globală şi 44% din populaţia ţărilor în curs de dezvoltare sunt online”, se arată în documentul companiei.

În 2020, FCC a aprobat planul Proiectului Kuiper pentru constelaţia de sateliţi pe orbită joasă a Pământului, care va concura cu reţeaua Starlink, construită de SpaceX, compania miliardarului Elon Musk.

Amazon a acuzat recent că Musk ignoră o varietate de reguli impuse de guvern. Fondatorul Amazon Jeff Bezos şi Musk sunt rivali în afacerile private în spaţiu.

Blue Origin, companie fondată de Jeff Bezos, a contestat decizia NASA de a atribui SpaceX un contract de aterizare lunară de 2,9 miliarde de dolari, dar un judecător a respins contestaţia joi.

SpaceX a desfăşurat peste 1.700 de sateliţi.

La începutul acestei săptămâni, FCC a aprobat cererea Boeing de a lansa şi opera 147 de sateliţi pentru a oferi acces la internet de mare viteză în bandă largă.

Boeing a depus pentru prima dată un dosar la FCC în 2017, solicitând aprobarea pentru desfăşurarea unei constelaţii în bandă V formată în mare parte prin sateliţi pe orbită joasă a Pământului.

Boeing a declarat săptămâna aceasta că ”vede un viitor pe orbită multiplă pentru tehnologiile prin satelit. Pe măsură ce cererea de comunicaţii prin sateliţi creşte, va fi necesară o diversitate între regimurile şi frecvenţele orbitale, pentru a satisface cerinţele unice ale clienţilor”.

sursa foto: Facebook

Comentarii

  1. Vor sa inunde cerul cu radiatii. Anul trecut de Sf Inviere a lui Hristos Dumnezeu umblau pe cer satelitii lansati de Musk. A dat in iubire de oameni, face totul ptr sanatatea planetei si e plin de Duhul Sfant in inima sa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *