Agenţia pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii (Defense Security Cooperation Agency) a aprobat vânzarea către Guvernul României a unui sistem de apărare aeriană PATRIOT și a echipamentelor aferente, la un cost estimat de 280 de milioane de dolari, anunță administrația americană.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Agenția pentru Cooperare în Domeniul Securității și Apărării a transmis luni Congresului certificarea necesară pentru această posibilă vânzare.

Conform părții americane, Guvernul României a solicitat achiziționarea unui set radar AN/MPQ-65, a unei stații de control al angajării AN/MSQ-132, a două stații de lansare M903; și a unei centrale electrice (EPP) III.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Totodată se va oferi pentru echipamente de comunicații pentru personal și asistență tehnică din partea reprezentanților guvernului SUA și ai contractantului, servicii de asistență tehnică și logistică, publicații și documentație tehnică, software clasificat, cărți și publicații clasificate, precum și alte elemente conexe de logistică și asistență pentru program.

”Vânzarea propusă va sprijini obiectivele de politică externă și de securitate națională ale Statelor Unite, îmbunătățind securitatea unui aliat NATO care reprezintă o forță importantă pentru stabilitatea politică și economică în Europa.

Vânzarea propusă va îmbunătăți capacitatea României de a face față amenințărilor actuale și viitoare, permițându-i să dispună de o forță credibilă pentru a descuraja adversarii și a sprijini participarea sa la operațiunile NATO.

România nu va avea dificultăți în integrarea acestui echipament în forțele sale armate. Vânzarea propusă a acestui echipament și a sprijinului nu va modifica echilibrul militar de bază din regiune.

Principalii contractanți vor fi RTX Corporation, cu sediul în Andover, MA, și Lockheed Martin, cu sediul în Bethesda, MD”, se precizează în document.

Punerea în aplicare a acestei vânzări propuse va necesita deplasarea a aproximativ cinci reprezentanți ai guvernului SUA și cinci reprezentanți ai contractantului american în România, pentru o perioadă de până la trei ani, în scopul sprijinirii punerii în funcțiune a echipamentelor și a instruirii.

”Valoarea reală în dolari va fi mai mică, în funcție de cerințele finale, de autoritatea bugetară și de acordul de vânzare semnat, dacă și când acesta va fi încheiat”, se mai precizează în informarea Departamentului de Stat al SUA.