Americanii au puține șanse să primească un iPhone 14 Pro înainte de Crăciun dacă îl comandă acum / Apple are probleme cu aprovizionarea, iar fabricile din China unde sunt asamblate telefoanele sunt afectate de restricțiile anti-Covid

iPhone 14 Pro Sursa foto: Dreamstime

Timpul de așteptare pentru modelele 14 Pro și 14 Pro Max în Statele Unite este acum de 34 de zile, față de șapte zile săptămâna trecută și 19 zile în urmă cu trei săptămâni, potrivit unui nou raport al UBS, care a urmărit disponibilitatea iPhone în 30 de țări, scrie CNN.

Într-o serie de verificări efectuate pe Apple.com de către CNN pentru mai multe orașe, inclusiv New York, Los Angeles, Washington DC, Chicago și Miami, majoritatea modelelor iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, în diferite opțiuni de stocare și de culoare, aveau date de livrare de 28 decembrie sau mai târziu. De asemenea, iPhone 14 Pro și 14 Pro Max nu erau disponibile pentru preluare în majoritatea localităților.

Timpii de așteptare, pe care un analist UBS i-a numit “extremi”, vin în contextul în care Apple  se confruntă cu constrângeri ale lanțului de aprovizionare și cu restricții crescute ale Covid-19 la principala sa unitate de asamblare din Zhengzhou, China, despre care compania a declarat anterior că funcționează la o capacitate semnificativ redusă.

La începutul acestei luni, Apple a publicat o declarație în care a precizat că se confruntă cu o “cerere puternică” pentru modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, dar se așteaptă la livrări mai mici decât cele anticipate. “Clienții vor experimenta timpi de așteptare mai lungi pentru a-și primi noile produse”, a spus compania.

Deși nu este clar dacă modelele de iPhone 14 de top vor fi disponibile la timp, iPhone 14 și iPhone 14 Max au fost disponibile în multe locații pentru preluare în aceeași zi în cadrul testului efectuat de CNN. UBS a declarat că se aștepta inițial ca consumatorii să achiziționeze un iPhone 14 cu preț mai mic în locul unui model iPhone 14 Pro, dar timpii de așteptare nu au crescut pentru dispozitivele mai puțin costisitoare săptămâna trecută.

Pe lângă faptul că reprezintă o potențială bătaie de cap pentru consumatori, incertitudinea din jurul disponibilității iPhone ar putea adăuga la provocările Apple pentru importantul trimestru de sărbători. Directorul financiar al Apple, Luca Maestri, a declarat anterior că societatea se așteaptă ca în trimestrul din decembrie creșterea veniturilor de la an la an să încetinească în comparație cu trimestrul anterior, citând întărirea dolarului american și slăbiciunea macroeconomică actuală.

Apple și-a lansat noua gamă de smartphone-uri în septembrie, inclusiv modelul iPhone 14 Plus, mai mare, de 6,7 inchi, și un iPhone 14 Pro actualizat. Dispozitivele oferă, de asemenea, o autonomie mai bună a bateriei și caracteristici mai bune ale camerei decât în anul precedent.

iPhone 14 și 14 Plus încep de la 799 și, respectiv, 899 de dolari, în timp ce iPhone 14 Pro începe de la 999 de dolari, iar Pro Max de la 1099 de dolari.

 

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *