Aministrația Biden intenționează să elibereze un milion de barili de petrol pe zi din rezervele americane, pentru a lupta contra scumpirilor combustibililor

petrol, sonda Sursa foto: Unsplash / Zbynek Burival

Administrația Biden intenționează să elibereze aproximativ un milion de barili de petrol pe zi din rezervele americane, timp de câteva luni, pentru a combate creșterea prețurilor la benzină și penuria de aprovizionare după invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit unor persoane familiare cu chestiunea, scrie Bloomberg.

În total, s-ar putea elibera 180 de milioane de barili, au spus sursele, vorbind sub rezerva anonimatului înainte de o mișcare oficială.

Planul este însoțit de un impuls diplomatic pentru ca Agenția Internațională pentru Energie să coordoneze o mișcare și în alte țări. Nu a fost luată o decizie finală cu privire la eliberarea globală de petrol pentru a combate creșterea prețurilor combustibililor.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Contractele futures West Texas Intermediate au scăzut cu până la 5,5% joi, din cauza semnelor că SUA iau în considerare lansarea de petrol pe piață.

Casa Albă a declarat că președintele Joe Biden va vorbi joi despre eforturile sale de a reduce prețurile la energie „și de a scădea prețurile la benzină la pompă pentru familiile americane”, iar scumpirile le-a pus pe seama președintelui rus Vladimir Putin.

Biden este presat să încetinească ritmul inflației – și să reducă prețurile la benzină în special – odată cu apropierea alegerilor intermediare din SUA din noiembrie. În ciuda asigurărilor administrației de anul trecut că prețurile la pompe vor scădea în 2022, acestea au crescut dramatic, benzina în California costând în prezent aproape 6 dolari pe galon, potrivit clubului auto AAA. Media națională este de 4,24 dolari, conform grupului.

Biden a comandat deja două eliberări mari de petrol din rezervele americane în ultimele șase luni – 50 de milioane de barili în noiembrie și alte 30 de milioane de barili în martie, după invazia Rusiei. Lansările anterioare au avut un efect redus asupra prețurilor – prețurile medii la pompă din SUA au crescut după ce administrația a început să discute despre prima sa lansare în toamna anului trecut.

În același timp, administrația Biden s-a străduit să convingă țările OPEC să crească suficient producția pentru a reduce prețurile la benzină din SUA.

Deși petrolul din stoc a fost vândut sau schimbat de aproximativ două duzini de ori, inclusiv pentru a atenua întreruperile aprovizionării, a reduce deficitul și a compensa cheltuielile federale, nu a fost niciodată la această amploare.

La 25 martie, rezerva avea 568 de milioane de barili rămași, potrivit datelor Departamentului pentru Energie.

Biden a discutat despre livrările de petrol și potențialul pentru o nouă rundă de eliberări din rezerve în timpul întâlnirilor cu aliații din Europa de săptămâna trecută, potrivit consilierului pentru securitate națională Jake Sullivan, care a spus că problema este un „subiect major de discuție” la o întâlnire a G-7.

În Europa, Biden a anunțat, de asemenea, un acord cu UE pentru a furniza blocului cu 15 miliarde de metri cubi de gaz natural lichefiat în acest an, pentru a reduce dependența continentului de livrările rusești.

Națiunile UE au pus în aplicare planuri pentru a-și elimina treptat dependența de exporturile rusești de energie. Rusia, al doilea cel mai mare exportator de țiței din lume, asigură UE mai mult de 40% din consumul total de gaze și reprezintă, de asemenea, 27% din importurile de petrol și 46% din importurile de cărbune, potrivit cifrelor UE.

Putin a cerut recent ca țările să plătească gazul în ruble. Națiunile G-7 au spus că nu vor face asta, deoarece ar fi o încălcare a contractelor. Amenințarea a stârnit totuși îngrijorarea că Kremlinul ar putea riposta prin tăierea livrărilor, a spus una dintre surse.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: