Amplasarea 5G în SUA, amânată din nou, pentru 19 februarie

antena, comunicatii, telecomunicatii, tehnologia 5g Sursa foto Pixabay

Companiile aeriene americane, care amenințau că vor da în judecată AT&T și Verizon pentru a cere amânarea implementării rețelei 5G, au anunțat luni seara că au ajuns la o înțelegere de principiu pentru o amânare până în data de 19 februarie, potrivit boursorama.com.

Potrivit reprezentanților industriei aeriene, un proiect de acord de ultim moment a fost identificat mai întâi cu AT&T și apoi cu Verizon, pentru a amâna din nou amplasarea noilor benzi de frecvență 5G.

O purtătoare de cuvânt a AT&T a confirmat un acord cu Departamentul Transporturilor și “acceptarea unui interval suplimentar de două săptămâni pentru implementarea serviciului”.

În condițiile în care companiile aeriene invocă posibile interferențe cu aparatele de la bordul avioanelor, lansarea serviciului 5G, prevăzută inițial în 5 decembrie, a fost deja amânată și urma să aibă loc miercuri.

Companiile aeriene au amenințat că vor recurge la justiție pentru a obține o nouă amânare.

Cei doi operatori sunt “de acord pentru a nu implementa tehnologia 5G în 5 ianuarie, respectiv miercuri, ci mai degrabă în 19 ianuarie”, a precizat un responsabil al Departamentului.

În timpul acestei “pauze de două săptămâni”, autoritatea de reglementare aeriană FAA va examina modificările pe care le pot suferi instalațiile din aeroporturi, “pentru a se asigura că acestea prezintă toate condițiile de securitate pentru zboruri”.

Benzile de frecvență 3,7-3,8 GHz au fost atribuite AT&T și Verizon în februarie anul trecut, la capătul unei licitații de mai multe zeci de miliarde de dolari.

În fața îngrijorărilor privind potențialele probleme de interferență cu aparatele care măsoară altitudinea avioanelor, FAA a emis noi directive care limitează utilizarea acestor aparate de bord în anumite condiții.

Dar companiile aeriene au fost nemulțumite de aceste potențiale noi costuri și au cerut autorităților să găsească o nouă soluție.

“Acordul nu este încheiat în întregime, este încă provizoriu, lucrăm la el”, a precizat un responsabil din industria aeronautică.

“Știm că securitatea aeriană și 5G pot coexista și suntem convinși că, prin continuarea colaborării și evaluări tehnice, vom rezolva această problemă”, a afirmat și AT&T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.