ANAF are prioritate la migrarea în cloudul guvernamental, spune ministrul Digitalizării

Redacția aug. 25, 2023 2 comentarii
STS cloud guvernamental

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat vineri, la Bistriţa, că săptămâna viitoare vor fi stabilite, în cadrul unei reuniuni a comitetului pentru e-guvernare, primele 30 de instituţii din România care vor migra în cloudul guvernamental, prioritate având, din punctul său de vedere, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

“Ca să poţi să nu ai doar nişte servere care nu funcţionează, ca să poţi să le interconectezi între ele, ca să poţi să ai aceeaşi bază de date interconectată şi la Evidenţa Populaţiei, şi la Registrul Comerţului, şi la ANAF, să nu trebuiască să te plimbi de cinci ori cu aceleaşi documentaţii către statul român, am devansat cu aproape o jumătate de an încă o finanţare foarte importantă, de 520 de milioane de euro, pe care o să o prezentăm săptămâna viitoare în comitetul de e-guvernare pe care îl conduc împreună cu premierul României, Marcel Ciolacu, în care confirmăm primele 30 de instituţii din România care vor migra în cloudul guvernamental. În această formulă, din punctul meu de vedere, prioritate este ANAF”, a spus Ivan, la cu un seminar organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bistriţa-Năsăud.

Ministrul a adăugat că aşteaptă un feedback din partea mediului de afaceri şi camerelor de comerţ, până la sfârşitul lunii septembrie, în legătură cu aceste instituţii din cloudul guvernamental, pentru a vedea care dintre acestea sunt considerate priorităţi de către antreprenori.

 

Sursa foto: Facebook / STS

Comentarii

 1. Parca conteaza numai antreprenorii?
  Averile mari ar trebui sa conteze!
  Mijloacele prin care s-a ajuns la averi nesabuite si crime la Eforie!
  Cum se zicea odată:
  Din 3 lei mai am O Mie!
  O sa faca praf averile ilicite acest cloud!😯

 2. ‘Cloud’ = niste Server-e in Retea ! (la cat de puternice sunt EPYC-urile, chiar sunt curios cat de mare e Frauda, in special in Romania) (a priori : miliarde de $ deja furate doar in ultimii 10 ani de care nu pomeneste nici drq. si asta doar la capitolul Stat-IT!) (vezi apropo-ul lui Cristian Grosu @ cursdeguvernare.ro …)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *