ANAF: Persoanele cu averi mari din România sunt cele care dețin mai mult de 25 de milioane de euro

Redacția feb. 2, 2023 1 comentarii
bani euro salariu pexels

Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a elaborat un proiect prin care definește persoanele fizice cu averi mari din România, care, datorită poziţiei pe care o ocupă în societate și în mediul de afaceri, au un impact semnificativ asupra sistemului fiscal.

Astfel, conform ANAF, se înţelege persoana fizică cu avere mare o „persoană fizică rezidentă română care deţine o avere mai mare de 25 de milioane de euro, atât în România cât şi în străinătate, conform surselor de informaţii interne şi externe disponibile ANAF”.

Estimarea averii se face pe baza datelor și informațiilor deținute sau obținute de ANAF cu privire la următoarele elemente patrimoniale:

 • bunurile imobile deținute;
 • bunurile mobile deținute;
 • activele financiare deținute

Practic, averea reprezintă suma tuturor celor menționate mai sus.

Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice va aduna persoanele fizice respective într-un grup.

Potrivit ordinului, va exista și un grup extins al persoanelor fizice cu averi mari care este constituit din Grupul persoanelor fizice cu averi mari și din persoanele fizice soți/soții și rude/afini de până la gradul al doilea ai/ale acestora.

ANAF va notifica persoanele fizice cu privire la faptul că acestea fac parte din grupul persoanelor fizice cu averi mari.

Grupul de persoane fizice cu averi mari se actualizează o dată la 3 ani și o dată la 6 ani, în sensul eliminării persoanelor fizice care nu mai îndeplinesc criteriul.

sursa foto: Pexels

Comentarii

 1. Ce lista lunga!
  Sa faceti publica lista sa vedem cine a albit averea!
  50 de mii de bugetari și demnitari!
  Pe putin!
  Apoi ceilalți cunoscuți!
  😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *