ANALIZĂ Economedia: Banca Transilvania va avea o cotă de piață de peste 22%, iar activele băncii vor crește la 170 miliarde lei, odată cu preluarea OTP Bank România

Banca Transilvania Sursa foto: Facebook

Banca Transilvania, care este deja liderul în topul băncilor din România, în funcție de active, se va detașa complet de celelalte bănci din piață dacă va prelua OTP Bank România. Astfel că, Banca Transilvania va avea o cotă de piață de 22,55%, iar activele băncii vor crește la 170 miliarde dacă va prelua OTP Bank România, potrivit datelor analizate de Economedia pe baza datelor de la BNR.

În prezent, potrivit celor mai recente date din septembrie 2023, Banca Transilvania avea o cotă de piață de aproape 20% (19,91%), iar OTP Bank de 2,64%. Banca Transilvania a raportat în primele nouă luni din 2023 active totale de 150,3 miliarde lei, în timp ce OTP Bank a înregistrat în aceeași perioadă active de 20 miliarde lei, în scădere cu 3% față de aceeași perioadă din septembrie 2022. 

Pe locurile următoare în clasament sunt Banca Comercială Română, cu o cotă de piață de 13,69% și active totale de 104,9 miliarde lei în primele nouă luni din 2023 și BRD – Groupe Société Générale, cu 10,17% și active totale de 77 miliarde lei, arată datele transmise de Banca Națională a României.

CEC Bank (9,51%) și Raiffeisen Bank (8,92%) completează Top 5, iar în a doua jumătate a celor mai mari zece bănci din sistem se află ING Bank N.V., Amsterdam – sucursala Bucureşti, UniCredit Bank, Exim Banca Românească, Alpha Bank și Citibank Europe plc, Dublin – sucursala România.

Reamintim că după fuziunea anunțată în octombrie anul trecut de UniCredit și Alpha Bank în România, entitatea creată de cele două bănci va urca pe podiumul băncilor din țara noastră și va avea împreună active nete de 83,8 miliarde lei.

 

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *