Angajați ai centrelor Deutsche Bank din Rusia, relocați la Berlin

Redacția iun. 7, 2022 0 comentarii
deutsche bank

Deutsche Bank a făcut din Berlin unul dintre cele câteva centre tehnologice globale, a anunţat marţi cea mai mare bancă din Germania, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres. Mulţi angajaţi din domeniul tehnologiei s-au mutat recent la Berlin de la centrele Deutsche Bank din Rusia, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Deutsche Bank şi-a lichidat operaţiunile de pe piaţa rusă, alăturându-se companiilor occidentale care au părăsit ţara după invadarea Ucrainei.

Banca avea aproximativ 1.500 de angajaţi din domeniul tehnologiei la centrele din Rusia, reprezentând aproximativ 10% din forţa sa de muncă globală.

“Sporirea prezenţei noastre la Berlin va atrage talente”, a afirmat Bernd Leukert, membru al Board-ului care supervizează tehnologia.

În ultimii ani, capitala Germaniei a atras din ce în ce mai multe firme internaţionale şi startup-uri din domeniul tehnologiei. Noul centru al Deutsche Bank va sprijini diviziile băncii de investiţii şi servicii bancare destinate companiilor.

Pe lângă huburile pe care le opera în Rusia, Deutsche are centre tehnologice în India, România şi Statele Unite.

Şi publicaţia Financial Times anunţa că în ultimele trei luni banca germană a relocat mii de programatori şi familiile lor din Rusia la Berlin, pentru a limita impactul războiului din Ucraina asupra capacităţilor sale IT.

Foto: db.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *