ANIS a prelungit până pe 30 septembrie termenul pentru a aplica la burse de 5.000 de euro dedicate profesorilor universitari și doctoranzilor

Gala ANIS 2024

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii anunță prelungirea termenului limită pentru înscrierea proiectelor la cea de-a șaptea ediție a programului Bursele ANIS până pe 30 septembrie 2024, inclusiv.

Asistenții universitari, lectorii și doctoranzii de la orice facultate din țară pot aplica la una dintre cele 7 categorii propuse în cadrul programului. După evaluare, câștigătorii vor fi recompensați pentru inovație în procesul de predare cu câte un grant în valoare de 5.000 de euro fiecare.

Proiectele care vor câștiga cele 15 burse vor fi anunțate în cadrul Galei „Bursele ANIS 2024” ce va avea loc pe 7 noiembrie la București.

Programul se adresează cadrelor didactice universitare din toată țara, care au vârsta de până în 40 de ani(împlinită în anul 2024), au introdus un curs/laborator nou în programă sau au actualizat unul existent, folosind metode inovatoare de predare, bazate pe noi tehnologii. Toate criteriile de eligibilitate pot fi consultate online.

Cele 7 categorii la care pot trimite aplicațiile sunt:

· Big Data – 2 burse

· Cybersecurity – 3 burse

· Artificial Intelligence & Machine Learning – 2 burse

· Internet of Things – o (1) bursă

· HealthTech – 2 burse

· Cloud Computing – o (1) bursă

· Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăţi non-IT) – 4 burse

„Companiile de tehnologie membre ANIS continuă efortul comun de a susține metode și tehnologii actuale în învățământul universitar tehnic românesc, precum și includerea instrumentelor digitale în toate facultățile din România. Avem un număr record de burse anul acesta și suntem încrezători că vom avea în continuare aplicații foarte bune din partea profesorilor și doctoranzilor, în beneficiul studenților. Economia națională și industria de IT au nevoie de specialiști foarte bine pregătiți, în contextul accelerării schimbărilor tehnologice. Beneficiem și de sprijinul profesorilor universitari și a top managementului unor mari companii pentru un proces de evaluare cât mai bun”, spune Corina Vasile, Director Executiv ANIS.

Eligibilitate:

Pentru a fi eligibile, cadrele didactice trebuie să aibă până în 40 de ani, să fie titulari de curs, asistenţi universitari sau doctoranzi și să integreze în cursurile și laboratoarele din anul universitar 2024-2025 tehnologii şi metode inovatoare de predare și să se încadreze într-una dintre categoriile menționate.

Cursurile sau laboratoarele propuse trebuie să facă dovada introducerii noilor tehnologii și/sau a unor metode de predare noi și inovatoare în anul universitar 2024-2025. Cursurile și laboratoarele pot fi nou introduse în anul universitar 2024-2025 sau actualizate în proporție de cel puțin 50% în anul curent sau 60% în ultimii doi ani. Toate criteriile de eligibilitate pot fi consultate online.

Procesul de evaluare

Toate proiectele vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care aplicanții vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Cele trei criterii de evaluare sunt: caracterul inovator al cursului/laboratorului și sustenabilitatea lui, structura detaliată ce acoperă obiectivele și materia cursului/laboratorului și metoda, ce se referă la profilul candidatului și utilizarea unor metode inovative de predare. În luna octombrie finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar în noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate, în valoare de 5.000 de euro, în cadrul Galei Burselor ANIS.

Comitetul de evaluare este format din:

  • Dr. Lenuța Alboaie– Universitatea Al. Cuza (Facultatea de Informatică)
  • Prof Dr. Răzvan Bologa– Academia de Studii Economice (Facultatea de Cibernetică)
  • Dr. Cosmin Bonchiș– Universitatea de Vest Timișoara (Facultatea de Matematică și Informatică)
  • Dr. Radu Gramatovici – Universitatea din București (Facultatea de Matematică-Informatică)
  • Ovidiu Dan– Head of Big Data and Cybersecurity Eviden Romania
  • Dr. Ing. Vasile Manta– Universitatea Tehnică Gh. Asachi (Facultatea de Automatică și Calculatoare)
  • Ion Moldoveanu – Technology / Program Director – Compliance Technology Deutsche Bank
  • Dr. Simona Motogna– Universitatea Babeș Bolyai (Facultatea de Matematică și Informatică)
  • Dr. Răzvan Rughiniș– Universitatea Politehnica București (Facultatea de Automatică și Calculatoare)
  • Univ. Dr. Ing. Honoriu Vălean– Universitatea Tehnică Cluj (Facultate de Automatică și Calculatoare)
  • Dr. Radu Vasiu– Universitatea Politehnica Timișoara (Fac. de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale)
  • Univ. Dr. Ing. Paul Irofti – Universitatea București (Facultatea de Matematică-Informatică)
  • Dr. Titus Bălan– Universitatea Transilvania din Brașov (Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.