ANPC a demarat o investigație la Wizz Air, Ryanair și alte companii aeriene care activează în România, după sute de sesizări ale consumatorilor

avion, zboruri, calatorii, turism Sursa foto: Pexels

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că a început o investigație de fond la companii aeriene care activează pe teritoriul României, necesară ca urmare a sesizărilor primate, referitoare la serviciile oferite de acestea, inclusiv Wizz Air și Ryan Air. ANPC nu precizează ce probleme au fost reclamate.

„Dacă s-a evaluat activitatea unei companii aeriene, atunci trebuie să o verificăm și pe a celorlalte, aflate în aceeasi situație. Trist este că aici povestea va fi mai lungă, cele două nefiind de pe teritoriul României”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Investigația este realizată de către Direcția Generală de Control și Supraveghere Piață, împreună cu Centrul European al Consumatorilor România (ECC Romania), care instrumentează sesizările transfrontaliere ale consumatorilor.

Până în acest moment, începând cu 30 aprilie 2021, ECC Romania a înregistrat, 500 de solicitări referitoare la serviciile Wizz Air și 114 referitoare la serviciile Ryan Air.

„În prezent, se centralizează toate reclamațiile, pe această temă, de pe teritoriul României, la nivelul ANPC, pentru a putea completa si definitiva informațiile”, transmite ANPC.

Protecția Consumatorilor sfătuiește consumatorii să se adreseze, în primă instanță, operatorilor economici de transport aerian sau agențiilor de turism intermediare, pentru soluționări amiabile, iar, în situația în care drepturile acestora sunt încălcate, să se adreseze autorităților competente, reamintind totodată că, în conformitate cu Regulamentul European nr. 261, consumatorii au dreptul să solicite compensații de până la 600 de euro, pentru un zbor anulat. De asemenea, acest lucru este valabil chiar și în situația în care compania aeriană a asigurat un zbor alternativ.

Recuperarea compensațiilor se poate face fie amiabil, la operatorul economic, fie prin intermediul ANPC și ECC Romania, care realizează acest lucru, cu titlu gratuit.

Sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. La teapa piramidala Blue Air au dat fix 2 avertismente si o amenda de 5ooo lei:))))))))))))), astia sunt chiar decenti.
    Blue Air tepuieste intr o veselie de cat, in fiecare zi anunta promotii de 20 la suta si rute noi, atractive, gen Dubrovnik la 29,99 euro, cica 2 zboruri pe saptamana la toate , ar trebui sa aiba sute de avioane, sunt zeci de astfel de ture, apoi au un tipar: intai modifica de cateva ori ora zborului, apoi il anuleaza si nu mai raspund la telefoane. Mai sunt unii care pun botul la astfel de promotii false, rutele sunt interesante, doar ca nu ajung sa zboare oamenii acolo dupa ce si au cumparat biletele si si au planificat vacantele. Uitati va la pagina de Facebook a Blue Air, sa vedeti acolo schema piramidala protejata de statul securicioso mafiot, pentru ca proprietarul real e altcineva, nu poate fi un fost pilot al Blue Air care cica a facut rost de zeci de milioane de euro sa cumpere actiunile dupa ce a intrat in puscarie alt tepar, Nelu Iordache. Uitati va la paginile de Facebook special create pentru solutii la teapa Blue Air,

  2. Joc de glezne…
    Nimic nu fac de fapt ..praf in ochii cui va mai crede..vorbe goaleca sa si ia salariile mari..
    De 3 luni astept banii de la Blue air pe zbor anulat…ameninta cu amenzi dar nu fac nimic sa ne recuperam banii..

  3. BLUE AIR cei mai mari hoti si se pare, protejati de statul mafiot. De aproape doi ani astept sa-mi returneze banii pe zborul anulat de HOTII de la BLUE AIR.
    Despre ei nimic, nimic ?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *