ANRE emite autorizații de înființare de noi centrale electrice, inclusiv pentru Chimcomplex, care va construi o centrală în cogenerare de înaltă eficienţă pe platforma fostului combinat Oltchim

Redacția oct. 24, 2022 0 comentarii
chimcomplex

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) a emis autorizații de înființare pentru noi capacități energetic pentru a crește capacitatea Sistemului Energetic Național. Printre proiecte se numără și Chimcomplex Borezești care va construi, la Râmnicu Vâlcea, o centrală în cogenerare de înaltă eficienţă cu o capacitate de 46,2 MW. 

Centrala va fi amplasată pe platforma fostului combinat Oltchim având durata de valabilitate de 30 de luni.

Printre alte proiecte aprobate se numără:

– acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1235 operatorului economic BIO VÂNĂTORI S.R.L., pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Vânători Mehedinți, cu puterea electrică maximal debitată de 3,356 MW, care va fi amplasată în Satul Vânători, Comuna Vânători, Jud. Mehedinți, având durata de valabilitate de 15 luni; 

– acordarea Autorizaţiei de înfiinţare nr. 1236 operatorului economic BORZESTI POWER S.R.L., pentru realizarea noii capacităţi energetice Centrala electrică fotovoltaică (CEF) Borzești, cu puterea electrică maximal debitată de 48 MW, care va fi amplasată în localitățile Onești și Gura Văii, Județul Bacău, având durata de valabilitate de 36 luni. 

ANRE menționează că va continuă analiza capacităților de producere a energiei electrice și publică, în mod regulat, pe pagina proprie de internet, rapoarte detaliate privind situația actualizată a puterilor instalate.

Sursa foto: Chimcomplex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *