Antreprenorii ucraineni își prezintă noile idei de afaceri la cel mai mare târg de tehnologie din lume

CES Foto: CES, Facebook

Printre cele 3.200 de standuri care expun cele mai noi gadgeturi, gadgeturi și inovații din lumea tehnologiei, un grup de 160 de start-up-uri a fluturat steagul Ucrainei, informează Euronews.

Un fond de sprijinire a antreprenorilor din țara lor de origine le-a oferit ucrainenilor șansa de a călători la Las Vegas pentru a participa la CES și a-și prezenta ideile.

Asociația Consumer Technology Association organizează evenimentul de mai bine de jumătate de secol și se aștepta ca anul acesta să primească 100.000 de vizitatori.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Două dintre întreprinderile ucrainene care au participat la eveniment au dezvoltat soluții inovatoare pentru a introduce noi produse pe piață prin reciclarea și reutilizarea resurselor existente. O companie produce hârtie folosind frunze, iar alta transformă măcinarea de cafea în suporturi pentru lumânări.

“Folosim frunzele care cad, le luăm de pe străzile orașului și din parcuri pentru a produce cea mai sustenabilă hârtie din lume, fără a tăia copaci”, susține Alexander Sobolenko, co-fondator al ReLeaf, care spune că procesul său de producție produce cu 78% mai puține emisii de CO2 decât producția convențională de hârtie.

Nazar Trokhymchuk a fondat Rekava pentru a transforma deșeurile de cafea aruncate într-o gamă de produse. El speră ca, pe lângă recunoașterea soluțiilor sale, vizitatorii expoziției să primească mesajul că Ucraina și tinerii săi antreprenori se adaptează la adversitate, dar și că își propun să își ajute țara să se reconstruiască după război.

“Ucrainenii sunt foarte pro-occidentali, europeni. Așadar, avem idei inovatoare, start-up-uri, foarte multe, atât înainte de război, cât și acum”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: