Aplicație pentru digitalizarea administrației publice, venituri de peste 1 milion de euro în 2021, în creștere cu 60%

computer, calculator, birou

Aplicația Regista pentru digitalizarea administrației publice a generat în 2021 venituri de peste 1 milion de euro, în creștere cu 60% față de anul precedent, anunță compania. Numărul de clienți instituționali a crescut cu 55%, în prezent aplicația fiind utilizată în peste 800 de primării și instituții din toate județele țării. Pentru anul 2022, compania mizează pe menținerea tendinței de creștere a numărului de clienți și intenționează să crească și oferta de module software.

Soluţia Regista, dezvoltată de echipa Zitec, e activă în piaţă pe segmentul aplicaţiilor de managementul documentelor și e-Guvernare în administraţia publică locală. Rolul aplicaţiei este de a automatiza şi a eficientiza activităţile din instituţiile locale, guvernamentale şi din companii prin modulele de Registratură electronică, Managementul documentelor, Formulare electronice, Sesizări, Programări, Plăți Online și Monitorul Oficial Local.

Până în prezent, aplicația a fost folosită de peste 800 de instituţii publice şi companii din țară, arată datele oferite de companie. Aplicația are peste 15.000 de utilizatori la nivel național, care au înregistrat 7 milioane de documente în 2021.

Potrivit reprezentanților Regista, pe parcursul anului 2021 echipa a lucrat la îmbunătățirea modulelor de registratură electronică, managementul documentelor și e-Guvernare. De la lansarea serviciului în primăvara acestui an, au fost create peste 16.000 de conturi de contribuabil în portalul e-Guvernare Regista, cetățenii au completat peste 10.000 formulare electronice și s-au raportat peste 3.000 sesizări. Au fost efectuate peste 9.000 programări online la instituții publice.

“Ca urmare a nevoilor de eficientizare și digitalizare, în a doua jumătate a anului 2021, Regista a lansat modulul de Plăți Online, cu ajutorul căruia instituțiile pot încasa amenzi și taxe locale direct din portalul e-Guvernare. Astfel, Regista a devenit prima aplicație din România care calculează automat valoarea taxelor locale (există peste 100 de tipuri de taxe locale ce nu nu pot fi achitate în prezent online, nici prin Ghiseul.ro)”, spun reprezentanții Zitec.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.