Apple va transforma oficial iPhone-urile în dispozitive de plăţi. Noul serviciu va fi lansat spre sfârșitul acestui an

Redacția feb. 8, 2022 0 comentarii
Apple

Apple lansează oficial un nou serviciu care va permite întreprinderilor mici să accepte plăţi direct pe iPhone-urile lor, utilizatorii fără a mai fi nevoiți să folosească terminalele Square ale companiei, scrie Reuters.

Square percepe în prezent 299 de dolari pentru dispozitivul său şi o taxă de 2,6% plus 10 cenţi pentru fiecare tranzacţie.

Firmele Fintech Stripe și Shopify Point vor fi primele care vor oferi opțiunea „Atingeți pentru a plăti” („Tap to pay”) clienților Apple din SUA, în primăvara anului 2022.

Funcția, care va fi lansată la sfârșitul acestui an, va permite companiilor să accepte carduri de credit și debit ca American Express, Discover, Mastercard și Visa, precum și alte portofele digitale.

Compania spune că Apple Pay este deja acceptată de peste 90% dintre retailerii din SUA și că această nouă funcționalitate va permite clienților să facă și să verifice mai ușor tranzacțiile.

Apple intenționează să colaboreze îndeaproape cu platformele de plată și dezvoltatorii de aplicații pentru a oferi noua opțiune mai multor comercianți din SUA, informează Techcrunch.

Compania de tehnologie lucrează la noua funcţie din 2020, când a plătit aproximativ 100 de milioane de dolari pentru startup-ul canadian Mobeewave, care permite smartphone-urilor să accepte plăţi prin simpla atingere a unui card de credit.

Sursă foto: Site-ul Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *