Apple valorează din nou 3.000 de miliarde de dolari

Apple, Tim Cook Foto: Apple

Apple valorează din nou 3.000 de miliarde de dolari, fiind singura companie care a atins vreodată această bornă, scrie CNN.

Acțiunile au crescut vineri cu 1%, atingând un nivel record de 191,34 dolari. Cu 15,7 miliarde de acțiuni în circulație, acest preț al acțiunilor a împins Apple la valoarea sa de piață istorică.

Apple a mai fost aici o dată: Pe 3 ianuarie 2022, Apple a atins pragul de 3.000 de miliarde de dolari în timpul tranzacțiilor intraday, dar nu a reușit să închidă acolo. Dacă Apple va închide peste pragul de 3.000 de miliarde de dolari, va deveni singura companie care va reuși această performanță.

Acțiunile companiei au închis joi la un preț record al acțiunilor pentru a treia zi consecutiv, dar nu a urcat decât cu 0,2%. Apple a depășit cu ușurință nivelul de 190,73 dolari de care avea nevoie pentru a depăși vineri pragul de 3.000 de miliarde de dolari.

Evaluarea foarte mare a gigantului tehnologic vine ca urmare a lansării riscante a Apple Vision Pro la începutul acestei luni și a unui raport de profit trimestrial mai puternic decât se aștepta în luna mai – chiar dacă vânzările și profitul s-au prăbușit.

Foto: Apple

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *