Aproape 1 milion de persoane au fugit din Ucraina în Germania anul trecut, în urma războiului început de Rusia

Redacția feb. 16, 2023 0 comentarii
refugiati, ucraineni

Aproape 1 milion de persoane au fugit din Ucraina în Germania anul trecut, depășind totalul celor care au venit în această țară din Orientul Mijlociu în ultimul val major de imigrație din Europa, în timpul războiului din 2015 din Siria, scrie Financial Times.

Afluxul din Ucraina, multe femei și copii, în urma invaziei Rusiei de acum aproape un an, a inversat stagnarea populației Germaniei, mărind-o cu peste 1%.

Ucrainenii reprezintă acum mai mult de 1,2% din totalul populației germane, constituind a doua cea mai mare populație de străini care trăiesc în țară, după turci.

Imigrația netă totală din Ucraina în Germania a fost de 962.000 de persoane anul trecut, a declarat biroul federal de statistică pe baza evaluării sale a statisticilor privind migrația.

„Acest lucru înseamnă că imigrația netă din Ucraina în Germania anul trecut a fost mai mare decât cea din Siria, Afganistan și Irak la un loc în 2014 și 2016 (834.000)”, a precizat joi biroul.

Mulți bărbați ucraineni au primit interdicția de a părăsi țara pentru a ajuta la efortul de război împotriva trupelor rusești. Drept urmare, femeile și fetele au reprezentat 63% dintre cei sosiți în Germania din Ucraina, în timp ce tinerii cu vârsta sub 18 ani au reprezentat 35%.

Afluxul a întinerit populația îmbătrânită a Germaniei. Doar 13% dintre imigranții ucraineni aveau peste 60 de ani, față de 30% din totalul populației germane.

Sursă foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *