Aproape jumătate dintre adulții tineri din SUA sunt afectați de fenomenul numit „tulburare dismorfică financiară”, potrivit unui sondaj / Expert: Ștergeți cardurile salvate online și reduceți timpul petrecut pe Instagram

G4Media mart. 14, 2024 0 comentarii
tulburare dismorfica financiara, tineri, venituri, studiu Sursa foto: Pexels / Andrea Piacquadio

Deoarece sunt expuși pe rețelele de socializare la stiluri de viață glorificate, mulți oameni, în special tineri adulți, spun că se simt inadecvați din punct de vedere financiar, deși au venituri decente, transmite CNBC.

Cercetătorii numesc noul fenomen, în care oamenii își percep distorsionat veniturile, „tulburare dismorfică financiară”. Termenul este inspirat de „tulburarea dismorfică corporală”, definită ca „preocuparea excesivă pentru un defect imaginat în aspectul fizic sau un interes disproporționat în raport cu o anomalie fizica ușoară”.

Potrivit unui studiu realizat de Credit Karma, 29% dintre americani de toate vârstele sunt afectați de acest fenomen.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Sentimentul îi afectează pe 43% dintre membrii generației Z (născuți în perioada 1997 – 2012) și pe 41% dintre mileniali (cei născuți de la începutul anilor ’80 și până la mijlocul anilor ’90).

„Aceasta este o problemă de foarte mult timp, dar social media a dus-o la un alt nivel”, a declarat Carolyn McClanahan, fondator al firmei de consultanță financiară Life Planning Partners din Jacksonville, Florida.

Doar 14% dintre americani se consideră bogați, potrivit unui studiu realizat de Edelman Financial Engines. Asta deși banca centrală americană, Federal Reserve, a transmis că averea gospodăriilor din SUA a crescut cu 37% în perioada 2019 – 2022.

Totodată, mai mult de jumătate dintre americanii care câștigă peste 100.000 de dolari pe an spun că trăiesc de pe un salariu pe altul, potrivit unui studiu realizat de LendingClub.

„Ceea ce am descoperit a fost o legătură foarte puternică între faptul că te simți prost în legătură cu situația ta financiară și timpul pe care îl petreci pe rețelele sociale”, a declarat Isabel Barrow, director de planificare financiară la Edelman Financial Engines.

Barrow, care și-a șters recent contul de Instagram, le recomandă oamenilor să petreacă mai puțin timp pe rețelele de socializare și să își șteargă cardurile salvate online, pentru a crea „obstacole” care să îi ajute să facă mai puține achiziții. „Câteodată trebuie să-ți pui singur garduri de protecție”, a explicat ea.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: