Aro Palace a vândut hotelul Coroana-Postăvaru din Brașov pentru 9,4 milioane de euro. Cumpărătorul, o companie deținută indirect de omul de afaceri brașovean Tudor Iliescu

Hotel Coroana Postăvaru Brașov Sursa foto: Wikipedia/ Mister No, CC BY 3.0

Aro Palace, companie listată la Bursa de Valori București, a finalizat vânzarea hotelului Coroana-Postăvaru din Brașov, pentru 9,367 milioane de euro, a anunțat luni acționarul majoritar al companiei, fondul de investiții Transilvania Investments.

Contractul de vânzare a fost semnat, vineri, 14 iulie.

Cumpărătorul este compania Elevate Properties SRL deținută indirect, prin Sky Corp SRL, de omul de afaceri brașovean Tudor Iliescu. Acesta, împreună cu fratele său Alexandru Iliescu, a lansat aplicația de învăţare a limbilor străine Mondly, cu 100 de milioane de descărcări la nivel global. Aplicația a fost cumpărată în 2020 de gigantul britanic Pearson, liderul global al pieţei de servicii de learning. Pearson este fostul editor al cotidianului de business Financial Times, pe care l-a vândut în 2015 japonezilor de la Nikkei.

„Finalizarea procesului de vânzare a hotelului Coroana ne permite să ne concentrăm resursele pe activele principale ale Aro Palace, cu focus, în următorii 2 ani, pe redeschiderea hotelului Capitol, complet refăcut, sub un nou brand. Această realiniere strategică ne va consolida poziția pe piața hotelieră din Brașov și ne va permite să abordăm mai agil oportunitățile oferite de aceasta”, spune Radu Roșca, președinte executiv Transilvania Investments.

Aro Palace a anunțat, în luna iunie a.c., finalizarea discuțiilor pentru aderarea hotelului Capitol la brandul Mercure al grupului francez Accor. Compania va investi peste 11 milioane de euro în reabilitarea acestui hotel, un proces ce se va derula, în etape, până la redeschiderea hotelului în 2025. Aro Palace a început deja procesul de selecție a furnizorilor ce vor asigura serviciile de proiectare, project management și antrepriză generală pentru acest proiect.

Tot până la sfârșitul anului, Aro Palace va finaliza o altă investiție importantă în restaurantul de la ultimul etaj al hotelului omonim, lucrările de renovare fiind estimate la peste 700 de mii de euro.

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din România, listat pe Bursa de Valori București, sub simbolul TRANSI.

Sursa foto: Wikipedia/ Mister No, CC BY 3.0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *