Asigurările pentru cutremure, accesibilizate în online. Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale anunță că derulează un proiect de digitalizare a procesului de anunțare, constatare, evaluare și plată a daunelor

Redacția feb. 15, 2023 3 comentarii
computer, calculator, birou

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) precizează că este pregătit financiar și operațional să despăgubească proprietarii care au polița PAD valabilă și au fost afectați de cutremure, anunță societatea, în contextul seismelor produse în aceste zile în România. PAID anunță că derulează un proiect de optimizare și digitalizare a întregului proces de anunțare, constatare, evaluare și plată a daunelor, pentru a asigura un flux informațional cât mai rapid și eficient.

În contextul evenimentelor seismice produse în România în ultimele zile, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) reiterează faptul că societatea are capacitatea, în orice moment, să gestioneze daunele apărute și este pregătită să despăgubească proprietarii de locuințe afectați.

“Reconfirmăm faptul că fondurile proprii ale PAID sunt suficiente pentru a răspunde cererilor existente. Totodată, amintim faptul că, în cazul unui dezastru major, PAID beneficiază de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală și de Est, în valoare de 1 miliard de euro, pentru reconstrucția locuințelor asigurate în fața celor trei riscuri de calamitate. Din punct de vedere operațional, PAID monitorizează permanent procesul de instrumentare a daunelor astfel încât plata să se facă în cel mai scurt timp.

„PAID este preocupat în permanență de a facilita accesul cetățenilor la despăgubiri. În prezent derulăm un proiect de optimizare și digitalizare a întregului proces de anunțare, constatare, evaluare și plată a daunelor, pentru a asigura un flux informațional cât mai rapid și eficient. Am semnat și vizăm noi parteneriate cu instituțiile statului, pentru obținerea documentelor necesare, astfel încât asigurații
să nu fie nevoiți să facă drumuri după acte care pot fi obținute prin automatizarea unor procese”, a explicat Nicoleta Radu, Director General al PAID.

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) asigură protecție financiară în fața fenomenelor naturale pentru toți proprietarii de locuințe care au PAD valabil.

Ce este PAID?

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: – Cutremur – Inundații – Alunecări de teren.

Creștere mică a numărului de polițe în ultimii ani

În ultimii 3 ani numărul polițelor obligatorii de asigurare împotriva dezastrelor naturale a crescut cu puțin peste 100.000 unități, în ciuda eforturilor de promovare și a sancțiunilor care pot fi aplicate, teoretic, celor care nu se conformează, arată o analiză a portalului Conso.ro.

Consultanții au realizat un studiu privind evoluția numărului polițelor de asigurare împotriva dezastrelor (PAD) în ultimii ani, în contextul cutremurului de o magnitudine de 7,9 grade, produs la o adâncime de numai 10 kilometri, care a lovit recent Turcia, la granița cu Siria și care a readus în atenția românilor riscurile legate de un seism major. Menționăm și că marți un nou cutremur a avut loc în România, în regiunea Oltenia, cu magnitudinea de 5,7 potrivit Centrului European de Seismologie (EMSC). Este a doua zi consecutivă cu seism în zona Olteniei.

Cum a evoluat numărul de polițe între 2018 și 2023? La începutul lunii ianuarie 2020, erau în vigoare un număr de 1,73 milioane polițe, iar la începutul acestui an acesta urcase la numai 1,84 milioane polițe active.

Sursa foto: Pexels

Comentarii

  1. PAID este o porcarie gestionata de stat. am luat o teapa de zile mari. datorita unei alunecari de teren, structura de rezistenta a casei a fost serios afectata. dupa ce m-au “plimbat” 8 luni cerandu-mi tooot felul de expertize si devize de la firme de constructii (ultima firma care mi-a facut devizul a solicitat 55.000€) PAID mi-a oferit aproximativ 4000€ pentru cateva carpeli la casa. asa ca am pornit actiune in instanta.
    p.s: casa este asigurata pentru suma de 80.000€. pentru ca am solicitat reparatii datorita alunecarii de teren, firma der asigurari ar fi trebuit sa-mi dea diferenta de la 20000 €. dar pentru ca paid a oferit doar 4000€ de la firma nu mai primesc nimic…deci teapa toata ziua, ca deobicei statul roman de fura pe rupte

  2. PAID nu e firma serioasa cata vreme permite ,,plosnitelor speciale” corupte, bine inlantuite si promovate de rechinii imobiliari in Justitie, MAI, CCR, Primarii, ISC si gruparile politice complice, sa musamalizeze falsuri si distrugeri in constructii mai mari decat ale unui seism major. Nu va plati biciodata despagubiri pentru remedierea acestor distrugeri.

  3. Cine baga bani în polițe de așa-zisa asigurare, este un naiv. Cum poți să crezi că la un prăpăd, gen cutremur, când sunt pagube incomensurabile, cineva stă să-ți evalueze ție casa și mai mult, să și primești despăgubiri. Cine știe de inundațiile din New Orleans, știe ce spun. Atunci tot ce a însemnat asigurători, au dat faliment. Asigurarea casei = taxă pe prostie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *