VIDEO Asociația Pro Infrastructură: 40 de kilometri din A7 Autostrada Moldovei stau „muzeu” din cauza amatorismului Coni-Trace

Mădălina Podaru mai 12, 2025 0 comentarii 7481 vizualizări
A7 Autostrada Moldovei Mizil Pietroasele Coni Trace Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Circa 40 de kilometri de autostradă stau „muzeu” din cauza a două pasaje la care constructorul Coni-Trace a avut întârzieri sau a greșit structurile, arată Asociația Pro Infrastructură, care estimează că se va putea circula pe A7 până la Spătaru în prima parte a lunii iunie, în scenariul cel mai optimist.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„40 de kilometri de autostradă-muzeu din cauza amatorismului Coni-Trace.
Deși am fi putut circula în acest moment pe Autostrada A7 între Albești – Paleologu (DN1D) și Stâlpu/Costești (DJ203G) la vest de Buzău, putem doar să ne uităm cu jind la cei aproape 40 de kilometri care sunt gata de trafic, cu excepția a două pasaje: cel de pe DJ100C din nodul Mizil și cel de pe DJ102H din apropiere. Ambele au avut întârzieri-mamut în livrarea segmentelor de tablier metalic, o poveste în sine. Dacă pasajul din nodul Mizil merge în sfârșit bine după sosirea tablierului și pare-se că nu sunt probleme în execuție, la celălalt muncitorii asocierii Coni-Trace au greșit sudurile și am pierdut luni de zile cu expertiza tehnică, identificarea și asumarea deciziei de remediere care este pusă momentan în operă”, afirmă Asociația.

Conform API, întârzierea pasajului pe DJ100C a generat și închiderea, în 7 aprilie, a sectorului de aproximativ 10 km dintre Albești-Paleologu și Mizil inaugurat în 23 decembrie 2024, parte din lotul 1 construit de Pizzarotti-Retter.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Asociația estimează că, dDacă antreprenorii se vor concentra și nu vor (mai) greși ceva, redeschiderea traficului pe A7 între DN1D și DJ100C ar putea avea loc la sfârșitul lunii mai.

Însă conform API, marea necunoscută rămâne în continuare pasajul pe DJ102H unde soluția de remediere a sudurilor făcute greșit necesită timp. „Mai mult, din informațiile noastre știm că mai sunt încă două structuri, una pe DJ103R Găgeni – Vintileanca (peste A7) și una pe A7 (peste Pârâul Sărata) care au de asemenea neconformități tot legate de tablierul metalic. Acestea două din urmă sunt finalizate”, arată Asociația.

Conform acesteia, un scenariu optimist pentru circulația pe A7 până la Spătaru este prima parte a lunii iunie.

„Bineînțeles că, în stilu-i caracteristic, CNAIR merge pe burtă și nu comunică oficial, clar și răspicat, detaliile, soluțiile tehnice de remediere și estimarea oficială pentru inaugurarea lotului. Așadar suntem nevoiți să vă explicăm bazându-ne pe informații și documente obținute pe surse. Din ce știm noi, dacă podurile cu probleme vor primi semnăturile necesare de la inginerii responsabili atât de la constructori, cât și de la consultanță și CNAIR, vom putea circula pe A7 până la Spătaru în prima parte a lunii iunie, în scenariul cel mai optimist. Nu ne rămâne decât să ne bucurăm de un frumos muzeu de autostradă lung de 40 km livrat din cauza întârzierilor, greșelilor de execuție și a bâlbelor de management ale antreprenorilor Coni și Trace dublate de lipsa de decizie și transparență a oficialilor CNAIR și ai Ministerului Transporturilor, în frunte cu domnii Pistol, respectiv Grindeanu”, arată API.

Contractul pentru cei 28,35 kilometri dintre Mizil și Spătaru (Buzău Vest) a fost semnat în 07.06.2022 și are ordin de începere emis în 11.08.2022, execuție directă cu termen de finalizare inițial aprilie 2024. Antreprenorii au primit o extensie de timp până în octombrie 2024.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.