“Atac cibernetic complex” la Rompetrol

atac cibernetic

Compania Rompetrol a fost ținta unui “atac cibernetic complex” care a avut impact asupra unor servicii, anunță Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), care a fost notificat de companie.

Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcționarea site-urilor și a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice. Activitatea rafinăriei Petromidia nu este afectată, iar activitatea benzinăriilor Rompetrol se desfășoară normal, clienții având la dispoziție opțiunea plății în numerar sau prin card bancar, transmite DNSC.

Echipa Directoratului se află în contact permanent cu organizația afectată pentru remedierea problemei, oferind asistența necesară în acest caz.

“În cursul acestei nopţi, Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex. Suntem în permanentă legătură cu Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) şi împreună depunem toate eforturile pentru rezolvarea situaţiei. Pentru protejarea datelor, compania a sistat temporar funcţionarea site-urilor şi a serviciului Fill&Go, atât pentru flote, cât şi pentru persoanele fizice”, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.