AT&T a agreat fuziunea diviziei WarnerMedia cu Discovery. Tranzacția va crea a doua cea mai mare companie media din lume

Achizitii

Gigantul american al telecomunicațiilor AT&T a agreat să dezbine compania și să combine filiala sa WarnerMedia cu rivalul Discovery, într-un acord de miliarde de dolari ce va crea un imperiu media, scrie Financial Times.

Fuziunea va combina imperiul reality TV al Discovery cu marele holding media al AT&T, creând a doua cea mai mare companie media din lume după venituri, care va concura cu Disney (cea mai mare companie media) și Netflix în cursa globală a serviciilor de streaming.

Tranzacția include toate operațiunile WarnerMedia ale AT&T. Pe lângă CNN și HBO, WarnerMedia deține Cartoon Network, TBS, TNT și studioul Warner Bros. Discovery, susținut de magnatul John Malone, controlează rețele precum TLC și Animal Planet.

AT&T va primi 43 de miliarde de dolari.

Anunțul vine la doar trei ani după ce AT&T a plătit 85,4 miliarde de dolari pentru a cumpăra Time Warner, redenumit. Aceste achiziții reflectă modul în care grupurile media tradiționale din SUA încearcă să se reinventeze ca servicii de streaming.

David Zaslav, director executiv al Discovery, va conduce grupul combinat, care va fi deținut în proporție de 71% de AT&T.

Noua companie va crea o întreprindere de aproximativ 132 miliarde de dolari, cu datorii de 56 miliarde de dolari.

Un nume nu a fost confirmat public, dar ideea discutată intern este Warner Discovery.

Discovery și WarnerMedia au generat venituri combinate de 41 miliarde dolari în 2020. Spre comparație cifra de afaceri a Disney, cel mai mare grup media din lume, a fost de 65 miliarde dolari.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *