Austriecii de la S Immo au achiziționat Expo Business Park, un complex de birouri din nordul Bucureștiului

expo business park, portland trust Sursa foto: Portland Trust

Investitorul imobiliar austriac S Immo a achiziționat Expo Business Park, un complex de birouri situat în nordul Bucureștiului, după cum a scris Economedia în exclusivitate aici.

Tranzacția a fost asistată de CBRE, fiind prima din pipeline-ul record al CBRE România pentru 2022, un pipeline cuprinzând active din toate segmentele de real-estate cu o valoare cumulată de peste 1 miliard de euro.

„Interesul investitorilor pe segmentul de birouri rămâne neclintit, iar timpul redus în care a fost finalizată această tranzacție reprezintă noua realitate a perioadei post-pandemie. În ciuda provocărilor recente, piața este foarte solidă, doar în CBRE România, spre exemplu, existând tranzacții de peste 1 miliard de euro în stadii avansate de negociere, cu perspective reale de finalizare în 2022. Echipa noastră de investment este foarte coerentă și experimentată, și și-a extins capabilitățile, ceea ce ne face foarte eficienți în gestionarea concomitentă și cu succes a mai multor proiecte cu valoare ridicată”, a declarat Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE România.

Cu o suprafață totală de 40.000 de metri pătrați, EXPO Business Park, unul dintre primele proiecte din zona Expoziției, care s-a transformat într-un hotspot pe harta imobiliară a Bucureștiului, a fost achiziționat de S IMMO AG de la Portland Trust. Printre chiriași se numără ING Bank, MagnaPharm Marketing & Sales Romania (fosta A&D Pharma), Deutsche Leasing, Mars, Omega Pharma, Regus / Spaces, Royal Canin și World Class.

„Achiziția EXPO Business Park de către S IMMO AG este una dintre cele mai importante tranzacții de investiții cu un singur activ din România din ultimii ani. Suntem mândri că am reprezentat S IMMO AG într-un nou proces strategic de achiziție cu rol de extindere a portofoliului, acoperind un pol emergent de birouri în București, zona Expoziției, la doar 16 luni de la achizitia Campus 6.2 și 6.3 în zona Centru-Vest a Capitalei”, a adăugat Laura Dumea-Bencze, Investment Properties, CBRE România.

Portofoliul S IMMO AG în România include mall-ul Sun Plaza, clădirea hotelului Novotel, turnul de birouri The Mark și clădirile de birouri Campus 6.2 și Campus 6.3.

Sursa foto: Portland Trust

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *