Autostrada Brașov-Bacău : CNAIR a lansat o nouă licitație pentru proiectarea A 13. Aproape doi ani pierduți în contractul cu Search

A 13 Brasov Bacău

Compania de Drumuri a lansat o nouă licitație pentru proiectarea Autostrăzii A 13 Brașov-Bacău, primul contract semnat cu firma Search fiind în procedura de reziliere la cererea proiectantului. Au fost aproape doi ani pierduți cu Search care a cerut încetarea contractului susținând că nu se mai poate încadra în costurile inițiale, de aprox. 20 de milioane de lei, iar CNAIR nu a găsit soluții pentru actualizarea contractului la valorile din piață. Și contractul pentru proiectarea Drumului Expres Pitești -Mioveni semnat cu același proiectant este în procedura de reziliere.

Noul contract pentru proiectare are o durată de 28 de luni din care 24 sunt pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, a transmis șeful CNAIR, Cristian Pistol : ,,Am relansat procedura pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Autostrăzii Brașov-Bacău! Colegii mei au transmis astăzi la SICAP, spre validare, documentația pentru atribuirea unui nou contract care va avea o perioadă de 28 de luni, din care 24 de luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate. După validarea documentației, CNAIR va putea lansa licitația propriu-zisă pentru Contractului de proiectare. Autostrada Brașov – Bacău va asigura o legătură rutieră modernă între regiunile Moldova și Transilvania. Proiectul este cuprins în strategia de finanțare din fonduri europene nerambursabile prin noul Program Operațional de Transport 2021-2027.” -Cristian Pistol.

Contractul cu Search pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic a fost semnat în mai 2020 pentru doar 20 de milioane lei, față de estimarea CNAIR de aproape 30 de milioane, o sumă insuficientă pentru traseul de 162 km (spre comparație, pentru Autostrada Ploiești – Brașov, documentația este de trei ori mai scumpă, dar mai aproape de valoarea reală).

Certificatele de urbanism pentru întregul traseu al Autostrăzii au fost emise la începutul anului, iar pentru unele segmente de traseu au fost și proteste ale localnicilor

Comentarii

 1. ,,Am relansat procedura pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Autostrăzii Brașov-Bacău!

  este vorba numai de Studiu de fezabilitate fara Proiect Tehnic
  contractul pe care il reziliaza acum a avut SF+PT

  se mai face un studiu care sa ramana la sertar…

 2. A 13 e pe urma celebrei A 7!
  Care nu se va face pana in 2030!
  La fel A 8 care se va face dupa 2040!
  Starea de neputinta la facut autostrazi este data de CNAIR.
  Plus MT.
  O armata de incompetenti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *