Autostrada Moldovei: CNAIR a prelungit cu cinci luni termenul de finalizare pentru primul lot, Ploiești – Mizil. Pe lângă mobilizarea insuficientă, Pizzarotti are probleme cu pânza de apă freatică

A 7 Ploiești -Buzău Lot 1

Asocierea Pizzarotti – Retter a primit o prelungire cu cinci luni la contractul pentru execuția primului lot al Autostrăzii Ploiești – Pașcani, iar noul termen de finalizare este 24 septembrie, potrivit datelor oficiale CNAIR. Pe lângă mobilizarea insuficientă (n.r încă de la începerea lucrărilor), pe lotul Ploiești (Dumbrava) – Mizil (21 km) Pizzarotti are probleme în teren, există și pânza de apă freatică la o adâncime de 60-70 cm și siturile arheologice.

„A fost transmisă aprobarea CNAIR SA pentru utilizarea rezervelor de implementare pentru lucrări suplimentare de arheologie și extinderea termenului de execuție a contractului cu 153 zile. După semnarea ordinului de variație, noua dată de finalizare a lucrărilor va fi 24.09.2023”, arată Compania de Drumuri.

Lotul 1: „Antreprenor: Asocierea Impresa Pizzarotti&SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL; Lungime: 21 km.; Durată contract: 20 de luni; Valoare contract: 1,468 miliarde de lei, fără TVA; Sursă de finanțare: PNRR; Ordin de începere: 22.08.2022; Stadiu actual: 11%; Termen deschidere: 2024. În șantier sunt mobilizați un număr de 535 de muncitori și 233 de utilaje.” a transmis CNAIR pe 26 mai.

Lotul 2, Mizil – Pietroasele pe care lucrează asocierea bulgaro-română Trace – Coni este puțin mai avansat, la 16%, dar aproape imposibil să se încadreze în termenul aprilie 2024. Pe lotul 3, CNAIR a desemnat, după reevaluare Tekfen și urmează să anunțe dacă a primit sau nu contestații.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *