Autostrada Moldovei : CNAIR anunță constructorii care intră în cursa pentru ultimele șase loturi dintre Focșani, Bacău și Pașcani (173 km.)

Machetă Bacău Pașcani

Compania de Drumuri va anunța miercuri, la termenul limită pentru depunerea ofertelor, candidaturile pentru secțiunea Bacău- Pașcani ( 77 km.) a Autostrăzii Moldovei A 7 urmând ca joi să fie publicate candidaturile pentru secțiunea Focșani-Bacău (96 km.). Sunt ultimele 6 loturi din totalul de 13 loturi ale întregii Autostrăzi Ploiești-Pașcani (aprox. 320 km.), iar ,,provocarea” pe care ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a trasat-o conducerii CNAIR este de a desemna constructorii până la sfârșitul anului (n.r inițial, Grindeanu stabilise semnarea contractelor până la sfârșitul anului)

Cele două secțiuni, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani au o lungime totală de 173 de kilometri, toate cele 6 loturi având o durată de execuție de 30 de luni. Pe secțiunea Focșani-Bacău, lotul de mijloc : Domnești Târg – Răcăciuni are o lungime de 39 de km. în timp ce pe Bacău-Pașcani,  la intersecția cu Autostrada Unirii A8, este proiectat un nod rutier de tip turbion, adică o intersecție cu bretele de viteză pentru toate direcțiile.

Autostrada Focșani -Bacău 

Data limită până la care pot fi depuse ofertele pentru construcția celor 95,9 km ai Autostrăzii Focșani – Bacău este 22 septembrie 2022.

Lotul 1: Focșani – Domnești Târg (35,60 km)

Lotul 2: Domnești Târg – Răcăciuni (38,78 km)

Lotul 3: Răcăciuni – Bacău (21,52 km)

Pentru construcția fiecărui lot în parte (30 de luni perioadă de execuție/lot) este lansat în licitație câte un contract, cu valoare estimată cuprinsă între 2,11 miliarde de lei și 3,14 miliarde de lei, (fără TVA).

Autostrada Bacău-Pașcani

Secțiunea Bacău – Pașcani cuprinde trei loturi cu o lungime totală de 77 de kilometri, iar valoarea este cuprinsă între 5,8 și 6,9 miliarde lei, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Inițial, termenul -limită pentru depunerea ofertelor era 15 septembrie.

Ultima secțiune a Autostrăzii Moldovei A7 Ploiești – Pașcani este o lucrare dificilă, cu peste 100 de poduri, 9 noduri rutiere, iar termenul de execuție este de 30 de luni.

  • Lotul 1 (30,3 km): Săucești (jud.Bacău) – Trifești (jud.Neamț); valoare cuprinsă între 2 miliarde și 2,4 miliarde lei
  • Lotul 2 (18,99 km): Trifești (jud.Neamț) – Gherăești (jud.Neamț); valoare cuprinsă între 1,6 miliarde și 1,8 miliarde
  • Lotul 3 (28.09 km): Mircești (jud.Iași) – Pașcani (jud.Iași) valoare cuprinsă între 2,2 și 2,6 miliarde lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.