Indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada A 7 Pșcani -Suceava, continuarea Autostrăzii Moldovei spre Siret și vama cu Ucraina au fost aprobați joi, 11 aprilie. Guvernul a aprobat finanțarea pentru secțiunea de autostradă de 62 de kilometri și o valoare maximă estimată de 9 miliarde lei.
,,Autostrada Pașcani – Suceava’’ este amplasată pe raza județelor Iași, Suceava și Botoșani și va asigura legătura între tronsoanele Bacău – Pașcani (în execuție) și Suceava – Siret (în proiectare) ale Autostrăzii A7. Autostrada Pașcani – Suceava va contribui la dezvoltarea conexiunilor rutiere existente în zona Municipiilor Suceava și Pașcani și la conectivitatea la rețeaua europeană de transport TEN-T. Au fost proiectate un număr de 72 de pasaje, poduri, viaducte și 5 noduri rutiere: Nod Rutier Tătăruși – Heci, Nod Rutier Dolhasca, Nod Rutier Roşcani, Nod Rutier Dumbrăveni și Nod Rutier Aeroport Suceava.
Lungimea totală a traseului este de 61,971 km, fiind structurat în 2 loturi. Lotul 1 – km 0+000 – km 33+000 și Lotul 2 – km 33+000 – km 61+971. Lăţimea platformei este de 26,00 m.” a anunțat joi, 11 aprilie Ministerul Transporturilor.
Parte a A7 (Autostrada Moldovei), sectorul Pașcani – Suceava (62 de km) are o valoare estimată (construcție) de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (40 %). Autostrada va fi împărțită în două loturi, care vor fi licitate independent:
– Lotul 1 (33 km): Nodul rutier Roșcani cu descărcare în DJ 208C;
– Lotul 2 (28, 97 km): Nodul Rutier care va asigura conexiunea cu Aeroportul Suceava și accesul în DN29. Trei județe vor fi tranzitate de această nouă autostradă:
Pe traseu vor fi construite inclusiv: