Autostrada Ploiești – Buzău, la un an de la lansarea licitației pentru execuție: Două din cele trei loturi sunt foarte aproape de semnarea contractelor

Ploiești -Buzău

La exact un an de la lansarea licitației pentru execuție, niciunul dintre cele trei loturi ale Autostrăzii Ploiești – Buzău încă nu are contract de execuție semnat, dar pentru primele două tronsoane semnarea contractelor poate fi doar o chestiune de câteva zile. În schimb, pentru lotul 3, atribuirea este și mai întârziată, CNAIR fiind obligată prin decizia CNSC să reevalueze oferta Selina.

Chiar și cu acest calendar destul de întârziat, toate cele trei loturi au șanse reale de execuție până în august 2026 pentru a „prinde” finanțarea prin PNRR. Autostrada Ploiești – Pașcani (320 km) este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din Europa inclus în PNRR.

Compania de Drumuri a lansat licitația pentru execuția celor trei loturi ale Autostrăzii Ploiești – Buzău pe 1 iunie 2021 în mandatul fostului ministru Cătălin Drulă, în septembrie 2021 au fost depuse 39 de oferte și se aștepta evaluarea acestora cel târziu în decembrie. Însă desemnarea constructorilor a venit de-abia în februarie, au fost și contestații și chiar o schimbare a constructorului (situația Lotului 1 Dumbrava – Mizil 21 km).

Lotul 1 Dumbrava – Mizil (21 k)

Constructor Asocierea Pizzarotti – Retter

„Contractul pentru Lotul 1 al Autostrăzii Ploiești-Buzău urmează să fie, în curând, semnat! Câștigătorul inițial al licitației pentru Lotul 1 a fost din nou validat. CNSC a respins astăzi contestația depusă de un alt participant și a decis că Asocierea româno-italiană poate semna contractul pentru construcția celor 21 de km ai Lotului Dumbrava-Mizil”, spunea ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu în data de 26 mai.

Lotul 2 Mizil – Pietroasele (28 km)

Asocierea româno-bulgară Coni-Trace (1,2 miliarde lei)

Este lotul cu cea mai „avansată” procedură de atribuire, CNSC respingând contestația Strabag în urmă cu o lună. Semnarea contractului este practic, o formalitate, o chestiune de doar câteva zile.

Lotul 3 Pietroasele – Buzău (14 km) 

CNAIR reevaluează ofertele

Este cel mai întârziat lot, de o lună și jumătate în procedură de reevaluare după decizia CNSC. Tronsonul a fost câștigat de Selina, dar Nurol a făcut contestație și a câștigat. Rămâne de văzut cât de mult va conta în analiza Comisiei de Evaluare a CNAIR certificatul negativ primit de Selina după rezilierea lotului Biharia – Chiribiș de pe Autostrada Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *