Autostrada spre Moldova : Guvernul a aprobat noi exproprieri pentru tronsonul Ploieşti- Buzău. Ministerul Transporturilor cere o analiză rapidă a celor 39 de oferte depuse pentru segmentul de 63 kilometri

A7 Buzău Ploieşti

Primele exproprieri din judeţul Buzău necesare construirii segmentului de autostradă dintre Ploieşti – Buzău, parte din A 7 (Autostrada Moldovei) au fost aprobate astăzi în şedinţa de guvern. Statul a expropriat aproape 2400 de imobile ( case şi terenuri) din judeţul Buzău cu o suprafaţă totală de peste 5 milioane de metri pătraţi şi o valoare de 43 milioane lei,  a anunţat secretarul de stat în ministerul transporturilor, Ionel Scrioşteanu. El a cerut conducerii Companiei de Drumuri (CNAIR) să facă o evaluare rapidă a celor 39 de oferte depuse pentru construirea celor 3 loturi, mai ales că A7 Ploieşti – Paşcani (320 km.) este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus la finanţare prin PNRR:  ,, În ședința de Guvern de astăzi am aprobat exproprierile pentru imobilele proprietate privată, care constituie coridorul lucrării de utilitate publică de interes național AUTOSTRADA PLOIEŞTI- BUZĂU, aflate în localitățile Săhăteni, Ulmeni, Movila Banului, Pietroasele, Stâlpu, Buzău, Țintești, din județul Buzău. Este vorba despre o suprafață de expropriat de 5.286.269 mp, pentru un număr de 2.389 de imobile. Am cerut conducerii CNAIR ca ofertele primite să fie analizate cu maximă rigurozitate, în cel mai scurt timp, pentru a încheia cât de curând contractele și a începe lucrările pe această autostradă atât de importantă pentru Moldova, pentru România.” a scris Scrioşteanu pe pagina de Facebook. După modificarea legii achiziţiilor publice, contractele de execuţie pot fi semnate în aprox. o lună de la desemnarea asocierilor câştigătoare.

Câteva date despre cum va arăta sectorul Ploiești-Buzău, pe care lucrările vor dura maximum 20 de luni:

 • lungime – 63 km;
 • 6 noduri rutiere;
 • 160 de ha de perdele forestiere;
 • 42 de poduri + pasaje;
 • 4 spații de servicii moderne, dotate și cu stații de încărcare electrice”, a precizat ministrul Drulă.

Primul tronson din Autostrada A7, care leagă Moldova de București, a fost lansat la licitație pe 1 iunie. Contractul presupune execuția lucrărilor pentru Autostrada Ploiești – Buzău, în lungime de 63,25 km și are o valoare maximă de 5 miliarde lei.

Contractul este împărțit în trei loturi, respectiv:

 • Lot 1 Dumbrava-Mizil, în lungime de 21 km – valoare maximă 1,95 miliarde lei
 • Lot 2 Mizil-Pietroasele, în lungime de 28,35 km – valoare maximă 1,74 miliarde lei
 • Lot 3 Pietroasele-Municipiul Buzău, în lungime de 13,90 km – valoare maximă 1,36 miliarde lei.

Autostada Ploieşti- Buzău :

𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟭, 𝗔𝟳 (𝗗𝘂𝗺𝗯𝗿𝗮𝘃𝗮 – 𝗠𝗶𝘇𝗶𝗹)

Pe cei 21 de km ai Tronsonului 1 – Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) – Mizil (DJ 100C) vor fi construite 15 de poduri și pasaje, 2 noduri rutiere și un centru de întreținere și monitorizare.

𝗟𝗼𝘁𝘂𝗹 𝟮, 𝗔𝟳 (𝗠𝗶𝘇𝗶𝗹 – 𝗣𝗶𝗲𝘁𝗿𝗼𝗮𝘀𝗲𝗹𝗲)

Proiectul vizează ca pe cei 28,35 de km ai Tronsonului 2 Mizil (DJ 100C) – Pietroasele (DJ 203G) să fie construite 20 de poduri și pasaje, 2 noduri rutiere și 2 spații de servicii.

𝗟𝗼𝘁 𝟯, 𝗔𝟳 (𝗣𝗶𝗲𝘁𝗿𝗼𝗮𝘀𝗲𝗹𝗲 – 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹 𝗕𝘂𝘇𝗮𝘂)

Pe cei 13,9 km ai Tronsonului 3 Pietroasele (DJ 203G) – Municipiul Buzău (DN 2B) vor fi ridicate 7 poduri și pasaje, 2 noduri rutiere, un centru de întreținere și 2 spații de servicii.

 

 

Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

Comentarii

 1. 1001 de detalii care nu conteaza.
  20 de luni termen de executie care nu conteaza.
  Va fi un ciot de Autostrada!
  Peste 5 ani.
  Punct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *