UPDATE Autostrada Transilvania: CNAIR pregăteşte anularea licitaţiei pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Chiribiş. Cele patru oferte depuse au fost declarate neconforme

Autostrada A3 Transilvania viaduct Suplacu de Barcău

Compania de Drumuri pregăteşte anularea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia tronsonului Suplacu de Barcău – Chiribiş de pe Autostrada A3 – Transilvania, comisia de evaluare stabilind că cele patru oferte nu sunt admisibile, potrivit informaţiilor publicate pe forumul Asociaţiei Pro Infrastructură.

UPDATE CNAIR a transmis că raportul de anulare încă este în analiză, iar evaluarea ofertelor este în desfăşurare. „Având în vedere informațiile apărute în presă referitoare la anularea procedurii de atribuire a contractului Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiș (km 4+200 – km 30+550), precizăm că aceste știri nu reflectă situația reală a procedurii, fiind extrase dintr-un document intermediar, aflat încă în analiză. Procesul de evaluare a ofertelor este în desfășurare. În acest moment nu au fost emise Comunicările de rezultat”, arată precizările CNAIR.

Știrea inițială:

„Având în vedere că nu au fost depuse oferte admisibile, membrii comisiei de evaluare decid: Anularea procedurii de achiziţie publică pentru atribuirea contractului Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiș (km 4+200 – km 30+550)”, arată un comunicat CNAIR.

Patru asocieri din România, Italia şi Turcia au depus în primăvară oferte pentru proiectarea şi execuţia lotului de 26 de kilometri.

Luni, 15.03.2021 a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului Proiectare și execuție pentru finalizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 3C: Suplacu de Barcău – Borș, Subsecțiunea 3C1: Suplacu de Barcău – Chiribiș (km 4+200 – km 30+550).

Până la termenul limită au depus oferte următorii agenți economici:

  1. ASOCIEREA CONSTRUCTII ERBASU (LIDER DE ASOCIERE) – VAHOSTAV – SK A.S.
  2. ASOCIEREA DRUM ASFALT S.R.L. (LIDER DE ASOCIERE) – TRAMECO S.A. – OPR ASFALT S.R.L. – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS S.A. – CITADINA 98 S.A. – LEMACONS S.R.L.
  3. ASOCIEREA RIZZANI DE ECCHER SPA ITALY – ARTERA BLUE S.R.L.
  4. ERG İNŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş

Obiectul contractului constă în proiectarea și execuția lucrărilor pentru 26,35 km de autostradă.

Durata contractului este stabilită la 24 de luni, din care 6 luni proiectare şi 18 luni execuţie, iar valoarea estimată este de 500 milioane lei.

Tot în judeţul Bihor derularea contractului pentru proiectarea şi execuţia segmentului Chiribiş – Biharia este blocată, după ce constructorul Trameco (Selina) a cerut o suplimentare majoră a contractului. În schimb, la est de sectorul Chiribiş – Suplacu de Barcău, antreprenorul Nurol din Turcia începe construirea segmentului Nuşfalău – Suplacu de Barcău de 14 kilometri.

Sursa foto: Captură video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *