Autostrada Transilvania : Drum Asfalt (Selina-Trameco) a câștigat licitația pentru lotul lipsă din Autostrada Târgu Mureș-Cluj Napoca/La rezilierea contractului, Lotul ,,Straco” era la 34 % stadiu fizic de execuție

Lotul Straco

Asocierea DRUM ASFALT SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA – DRUMURI BIHOR SA a câștigat licitația pentru finalizarea lucrărilor la tronsonul de autostradă dintre Chețani și Câmpia Turzii, cunoscut drept ,,lotul Straco”. Contractul cu antreprenorul român Straco a fost reziliat anul trecut, în mandatul fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă după ce constructorul abandonase practic lucrările. Despre decizia de reziliere și despăgubirile pe care le-a solicitat constructorul CNAIR, Economedia a scris aici. 

După rezilierea contractului, CNAIR a scos la licitație contractul de 383 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor iar Drum Asfalt (un constructor bihorean din grupul de firme SELINA) a câștigat licitația cu o ofertă de 363 de milioane de lei, a anunțat luni, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu : ,,Sectorul de autostradă lipsă dintre Cluj și Târgu Mureș are de astăzi constructor desemnat! O asociere româno-spaniolă a câștigat contractul pentru lotul Chețani -Câmpia Turzii. Suma: 363,79 milioane de lei (fără TVA).Are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lotului de 15,70 km finanțat din fonduri europene. Dacă nu apar contestații și contractul va fi semnat rapid, din 2023 vom putea circula doar pe autostradă pe cei aproximativ 100 de km dintre municipiile Cluj-Napoca și Târgu Mureș.”

Cele trei companii care au depus oferte pentru ,,lotul Straco” sunt :

1. Asocierea DIMEX 2000 COMPANY SRL – ALPENSIDE SRL – EXPLAN SRL

2. Asocierea DRUM ASFALT SRL – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA – DRUMURI BIHOR SA

3. Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL

Semnarea contractului se poate face și după decizia CNSC, fără a mai aștepta și soluția instanței la o eventuală contestație la Curtea de Apel București. Din asocierea câștigătoare face parte și compania Trameco (aparține Selina) constructor care ar fi trebuit să lucreze pe segmentul Chiribiș -Biharia, lot de autostradă care se îndreaptă spre o reziliere a contractului. Rămâne de văzut dacă la cererea părților sau la decizia CNAIR, situație care atrage emiterea unui certificat negativ. Trameco lucrează și la pasajul Berceni de pe Centura București.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *