Autostrada Unirii (A 8) : Drum de legătură de 4 kilometri între lotul UMB și orașul Târgu Neamț. Studiul de fezabilitate a fost lansat în licitație

Autostrada Unirii A 8 prelungire desemnare constructori loturi PNRR noi termene 25 și 31 iulie Sursa Foto : Ministerul Transporturilor

Primăria orașului Târgu Neamț a lansat în licitație contractul pentru proiectarea preliminară a unui drum de legătură între lotul UMB Leghin-Târgu Neamț al Autostrăzii Unirii (lotul 3 finanțat din PNRR) și orașul Târgu Neamț. Drumul de legătură care va avea o singură bandă/sens și acostamente de 2,5 metri se despinde din Autostrada Unirii km. 5 + 800 metri și ajunge la intresecția cu DN 15 B Moțca-Târgu Neamț-Vânători Neamț (km. 9 + 800), potrivit caietului de sarcini pe care l-a studiat Economedia. Lotul 3 al Autostrăzii Unirii are o lungime de 30 de kilometri și este în etapa de proiectare, UMB urmând să înceapă lucrările la toamnă (etapa de proiectare a început la 1 februarie).

Contractul de 2,3 milioane lei include și studiul de fezabilitate pentru un pod nou peste râul Neamțul/Ozana.

,,Servicii de Elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investitie „Sectorul 2 al Drumului de legatura la A8 – intre A8 (km 5+800) pana la intersectia cu DN 15B (km 9+800), inclusiv pod nou peste raul Neamt”(inclusiv obtinere avize/acorduri)-SEAP.

Drumul de Legătură A 8 -Târgu Neamț se va realiza în cadrul parteneriatului CNAIR-orașul Târgu Neamț încheiat în iulie 2023, iar proiectul va fi propus la finanțare prin Programul Transport 2021-2027. Ofertele pot fi depuse până pe 24 mai 2024.

Traseul Autostrăzii Unirii (A8) în zona orașului Târgu Neamț :

 

Sursa Foto : Ministerul Transporturilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *