Compania Națională de Investiții Rutiere a suspendat, astăzi, licitația pentru contractul de proiectare și execuție a tronsonului 1 Târgu Neamț (Moțca)-Târgu Frumos al Autostrăzii ,,Unirii”-A8 ca urmare a unei contestații.
“În contestația depusă se solicită o nouă prelungire a termenului pentru depunerea ofertelor, măsură pe care CNIR nu o consideră justificată, având în vedere extensia de timp deja acordată pentru pregătirea ofertelor.”, se arată în informarea publicată de CNIR pe pagina sa de Facebook.
La începutul lunii martie, Compania Națională de Investiții Rutiere a anunțat că a prelungit, cu o lună, termenul de depunere a ofertelor la contractele pentru proiectarea și execuția tronsonului 1 Târgu Neamț (Moțca)-Târgu Frumos și a tronsonului 2 Târgu Frumos-Lețcani.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Astfel, ofertele pentru contractele de proiectare și execuție a tronsoanelor 1 și 2 ale Autostrăzii ,,Unirii” Moțca-Ungheni ar fi urmat să fie depuse până pe 24 aprilie 2025.
Opt potențiali constructori au solicitat prelungirea termenului cu intervale cuprinse între 15 și 60 de zile, iar pentru a facilita pregătirea unor oferte competitive CNIR a decis prelungirea cu 30 de zile. Pentru contractele aferente tronsoanelor dintre Moțca și Lețcani (56 km), contracte estimate la peste 10 miliarde lei, Compania Națională de Investiții Rutiere a primit peste 500 de solicitări de clarificare din partea constructorilor interesați. Potrivit CNIR, unele erau în afara termenului legal.
Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a transmis pe 21 ianuarie spre publicare în SEAP, contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului Târgu Neamț – Târgu Frumos (27 km), primul tronson al Autostrăzii Unirii Târgu Neamț – Iași – Ungheni. Termenul limită era 24 martie 2025.
Contractul pentru tronsonul I Târgu Neamț (Moțca) – Târgu Frumos are o valoare estimată de 6 miliarde lei (fără TVA), iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport 2021-2027, respectiv fonduri de la Bugetul de Stat. Durata de realizare este de 46 de luni, din care 10 luni pentru proiectare, respectiv 36 de luni pentru execuția lucrărilor.