Avertismente fără precedent ale ministrului Finanțelor: Dacă nu luăm măsurile fiscale vom apela la FMI, am ajunge ca în criza din 2010 / Fără măsuri ajungem la deficit de 6,87% din PIB

G4Media sept. 13, 2023 3 comentarii
dolari-bani-Pexels

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat miercuri la Digi24.ro că dacă România nu face reforme fiscale dure, riscă să ajungă într-o criză similară cu cea din 2010 și să apeleze la ajutorul Fondului Monetar Internațional (FMI).

”Dacă nu luăm măsurile acestea, am ajunge ca în situația din 2010”, a spus Boloș, cu referire la criza financiară din 2010, când România a trebuit să ia măsuri dure de austeritate pentru a reface încrederea piețelor.

El a făcut referire și la un eventual acord cu FMI, exact ca în 2010, dacă România nu face reformele necesare pentru a micșora deficitul bugetar, adăugând că a amenințat cu demisia dacă nu va fi sprijinit pentru a face reformele.

Întrebat dacă a amenințat cu demisia, Boloș a spus la Digi24.ro că ”da, am spus acest lucru. Ministrul de finanțe are o responsabilitate anume. A fost o discuție verbală. Am spus că dacă noi la nivel intern nu suntem în măsură să luăm aceste măsuri, atunci vom apela la ajutor extern, la FMI. În domeniul Finanțelor nu poți să te joci cu finanțele României. Chiar dacă sunt dur uneori, trebuie să spun adevărul. Am dorit să-mi dau demisia pentru că nu pot să avansez cu niciuna dintre măsurile discutate. Cu mare greutate Ministerul de Finanțe ține deficitul sub control. Vreau să spun apăsat că simulările făcut de CE pentru noi nu arată deloc bine. Deficitul bugetar ajunge la cote alarmante, ne-au spus ce ne așteaptă, suspendarea fondurilor europene, toate, și din politica de coeziune și din PNRR. Nu e o noutate. Să le suspende până intrăm în normalitate. Ticăie ceasul”.

Ministrul Finanțelor a mai spus că deficitul bugetar al României va ajunge la 6,87% din PIB dacă nu va lua măsurile fiscale.

Comentarii

 1. De 3 luni încoace,
  Gura nu-ți mai tace!
  Ba impozitam titlurile de stat ba stai ca ne mai gandim,
  Ba dam bani în loc de bonuri de masa ba nu le mai dam.
  Similar cu vauchere.
  Similar cu posturile alea , 200.000 ca le desfiintam ca reducem cheltuielile cu nimic,
  Similar cu sporurile la bugetari ca le anulam dar mai lasam cate unul.
  Samd.
  Nu sunteti capabili si nici nu vreti reforma ca pierdeți voturile la anul.
  Avertismentele astea sunt ca apa de ploaie!
  De ce nu ati dat afara vreun secretar de stat ca sunt cata frunza si iarba!
  De ce mai tineti Ministerul Familiei ca e inutil!
  De ce mai tineti Ministerul Digitaluzarii ca nu stie ce sa faca ca sa nu digitalizeze Romania!
  O sa intre Romania in incaoacitate de plata si ghici cine e la butoane?
  Ciuca v-a tras-o si e la loc calduț tocmai la timp!😯

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *