Banca Centrală a Rusiei: Scăderea PIB-ului rusesc în 2022 va fi mai aproape de 4%, față de prognoza actuală de 4%-6%

Banca centrala a Rusiei a Sursa foto: cbr.ru

Datele privind PIB-ul Rusiei în trimestrul al doilea și indicatorii actuali arată că activitatea afacerilor din Rusia este mai bună decât se aștepta Banca Centrală a Rusiei în luna iulie, iar reducerea PIB-ului în 2022 va fi mai aproape de 4%, față de prognoza actuală de 4%-6%, a anunțat Banca Centrală într-un comunicat publicat după ședința consiliului de administrație, scrie agenția de presă Interfax.

„Mediul extern pentru economia rusă rămâne provocator și constrânge semnificativ activitatea economică. Concomitent, PIB-ul din al doilea trimestru indică o dinamică mai puternică a activității decât se aștepta Banca Rusiei în iulie”, se arată în comunicat.

„Potrivit Băncii Rusiei, în ceea ce privește situația actuală a economiei rusești și globale, scăderea PIB-ului în 2022 ar putea fi mai aproape de limita superioară a intervalului de prognoză din iulie (-6,0)-(-4,0)%”, se arată în comunicat.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Referindu-se la activitatea economică, CBR a spus că „în același timp, tendințele în toate sectoarele și regiunile rămân în mod clar mixte”.

Sondajele sugerează că o proporție semnificativă de întreprinderi se confruntă încă cu dificultăți în producție și logistică. Cu toate acestea, sentimentul acestora continuă să se îmbunătățească pe măsură ce furnizorii de produse finite, materii prime și componente se diversifică, la fel ca și piețele de desfacere. Un număr tot mai mare de întreprinderi se adaptează la noul mediu”, potrivit comunicatului de presă.

Potrivit comunicatului, situația pieței forței de muncă rămâne stabilă în general. Deși numărul locurilor de muncă vacante a scăzut, rata șomajului este aproape de minimele istorice. Adaptarea pieței muncii la condițiile schimbate are loc în mare parte prin mecanismul de ocupare cu timp parțial și prin ajustarea salariilor reale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: