Banca Mondială a anunţat marţi că-şi va restructura operaţiunile globale mutând echipele regionale de gestionare din Washington către birourile importante din întreaga lume, o decizie menită să ajute instituţia să răspundă mai bine şi mai rapid nevoilor locale, transmite agenția de știri Reuters, citată de Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

“Cel mai recent pas în descentralizare marchează un moment important: pentru prima dată, două treimi din personalul operaţional al Băncii Mondiale se va afla în regiunile în care sunt utili, un rezultat al eforturilor noastre din ultimii ani”, se arată într-un email trimis angajaţilor de Banca Mondială.

Anna Bjerde, director pentru operaţiuni din cadrul Băncii Mondiale, a afirmat că modificările sunt parte a eforturilor de a îmbunătăţi operaţiunile, de a simplifica accesul clienţilor şi a stimula apropierea angajaţilor importanţi de ţările de care sunt responsabili.

Analize Economedia

om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie

Decizia îi va afecta pe cei 11 vicepreşedinţi de la divizia de creditare – Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare – şi Asociaţia de Dezvoltare Internaţională, care se ocupă de cele mai sărace ţări, şi Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), precum şi directorii regionali.
          

Iniţiativa a fost demarată de preşedintele Băncii Mondiale, Ajay Banga, de când a fost numit la conducere, în iunie 2023, şi nu are legătură cu cu recentele decizii ale administraţiei Trump de a anula ajutorul extern al SUA şi de a retrage ţara din anumite instituţii internaţionale, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Planurile nu sunt încă finalizate, iar printre opţiunile luate în considerare se află Dubai, Singapore şi Nairobi, susţin sursele.

Acestea spun că primele mutări vor avea loc în mai, iar schimbările vor fi implementate complet în următorii doi ani. Echipa responsabilă pentru America Latină şi Caraibe va rămâne la Washington, a anunţat Banca Mondială.