Banca Reglementelor Internaționale: Guvernele trebuie să reducă cheltuielile publice sau să majoreze taxele pentru a reduce inflația

Euro bani fonduri cheltuieli risipă fraude Sursa foto: Pexels

Banca Reglementelor Internaționale avertizează că economiile, cum ar fi cea britanică, au nevoie de politici de răcire a creșterii prețurilor, transmite The Guardian. Guvernele sunt sfătuite să reducă cheltuielile publice sau să majoreze taxele pentru a reduce inflația.

Guvernele trebuie să majoreze impozitele sau să reducă cheltuielile publice. după ce băncile centrale au menținut ratele dobânzilor la un nivel prea scăzut pentru prea mult timp în fața unei inflații mai mari, potrivit Băncii Reglementelor Internaționale.

Reducerea decalajului dintre veniturile și cheltuielile publice ar “calma inflația”, potrivit raportului anual al organizației cu sediul la Basel, care oferă consultanță pentru 63 de bănci centrale care acoperă 95% din producția economică mondială.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

Guvernele care s-ar lansa în reduceri de cheltuieli sau în creșteri de taxe ar reduce cererea din partea întreprinderilor și a consumatorilor și ar fi o parte esențială a “ultimei etape” în lupta pentru domolirea inflației, care, în ciuda unei serii intense de creșteri ale ratelor dobânzilor de către băncile centrale din întreaga lume, este departe de a se fi încheiat, a avertizat instituția într-un comunicat de presă care însoțește raportul anual. Acest ultim impuls ar fi, de asemenea, și cel mai “greu”, însă, în lupta pentru a tempera ritmul alert de creștere a prețurilor.

Pe fondul îngrijorărilor că economia britanică se îndreaptă deja spre o recesiune după o succesiune de creșteri puternice ale ratelor dobânzilor, BRI a adoptat o poziție dură, afirmând că impozitele mai mari și cheltuielile mai mici ar putea “limita riscurile de instabilitate financiară în mai multe moduri”.

“Ar reduce necesitatea ca politica monetară să se înăsprească și mai mult. Ar atenua riscul ca suveranul însuși să devină o sursă de instabilitate financiară”, a adăugat aceasta, precizând că, de asemenea, “ar crea mai multă marjă de manevră în cazul în care s-ar apela la resurse publice pentru gestionarea crizelor, de comun acord cu băncile centrale”.

Bugetul din martie al lui Jeremy Hunt a slăbit ușor corzile pungilor guvernamentale, în ciuda înghețării pragurilor de impozit pe venitul persoanelor fizice, care va crește numărul contribuabililor cu rate mai mari în următorii cinci ani.

Este puțin probabil ca parlamentarii conservatori să susțină creșterea impozitelor în condițiile în care milioane de gospodării care lucrează se confruntă deja cu facturi ipotecare mai mari și cu creșterea prețurilor în magazine.

Alianța Contribuabililor a cerut reduceri suplimentare ale cheltuielilor, dar, în opoziție cu argumentul prezentat de BRI, a declarat că fondurile generate ar trebui folosite pentru reduceri de taxe.

În cazul în care eforturile nu reușesc să reducă drastic rata inflației pe termen scurt, impactul pentru economii ar putea fi devastator, a declarat banca, avertizând că, deși inflația a scăzut față de recentele maxime istorice în multe economii, există încă un risc serios reprezentat de o criză prelungită.

“Cu cât mai mult timp este permisă persistența inflației, cu atât mai mare este probabilitatea ca aceasta să se înrădăcineze și cu atât mai mari sunt costurile de stingere a ei”, a declarat BRI.

Atât guvernul, cât și Banca Angliei, ca și în alte economii, s-au confruntat cu critici pentru că nu au reușit să domolească eficient inflația.

Cu toate acestea, deși au un rol cheie în încetinirea creșterii prețurilor, există limite în ceea ce privește rolul lor în viitor, a declarat BRI.

Recentele apeluri pentru intervenții guvernamentale majore în domenii precum sprijinul financiar pentru deținătorii britanici de credite ipotecare afectați de rate lunare mai mari au venit după “decenii de încredere în politica monetară și fiscală ca motoare de facto ale creșterii”, potrivit raportului.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Specialii, transeele, betoanele, bordurile si pavelele nu se reduc niciodata in Romania.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.