Banca Transilvania majorează unele comisioane, pentru populație și firme, de la 1 ianuarie

Banca Transilvania Sursa foto: Facebook

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, majorează unele comisioane pentru populație și firme, începând cu data de 1 ianuarie 2024. Amintim că băncile trebuie să plătească, începând de anul viitor, o taxă de 2% pe cifra de afaceri, după cum a stabilit Guvernul prin pachetul de măsuri fiscale. Analiștii au avertizat că băncile vor transmite acest cost către clienți.

Astfel, Banca Transilvania majorează în special comisioanele pentru operațiunile cu numerar la ghișeu precum:

  • retragere de numerar de la ghișeu lei: de la 0,8% la 1%
  • retragere de numerar de la ghișeu valută: de la 0,8% la 1%
  • depunere numerar la ghișeu: de la 0,3% la 0,5%
  • plăți intrabancare cu OP la ghișeu: de la 5 lei la 10 lei
  • plăți intrabancare urgente cu OP la ghișeu: de la 16 lei la 30 lei

Totodată, pentru firme, majorează comisionul de administrare a contului de lei/valută de la 5 lei pe lună la 10 lei pe lună. Comisionul de internet banking crește de la 20 la 25 de lei/lună, dar include și mobile bankingul, care anterior se plătea separat.

Modificările pot fi accesate integral AICI.

Amintim că băncile din România vor plăti impozite mai mari de la începutul anului viitor, după ce Guvernul a introdus un impozit de 2% pe cifra de afaceri, prin pachetul de măsuri fiscale. O analiză PwC arăta că rata efectivă de taxare pentru unele bănci poate ajunge până la 72% din profitul brut, după introducerea taxei pe cifra de afaceri.

Totodată, amintim că tot din cauza pachetului de măsuri fiscale, la data de 11 noiembrie va intra în vigoare o măsură de limitare a tranzacțiilor cash prin reducerea plafoanelor permise în relația dintre persoane fizice, dar mai ales între persoane fizice și firme, respectiv între firme și alte firme. Această măsură va duce la mutarea unor operațiuni prin bancă, operațiuni pentru care se plătesc comisioane.

Citește și:

ANALIZĂ Pro sau contra limitării plăților cash? Finanțiștii: De la critici pentru „limitarea libertății” la „bravo” pentru lupta împotriva evaziunii fiscale

Sursa foto: Facebook

Comentarii

  1. Acest guvern face greșeli grave in politicile economice. Consecințele sunt suportate de către cetățeni, care votează cu entuziasm aceiași politicieni care se afla la guvernare și care foarte probabil vor face aceleași greșeli in politicile economice.

    • Cu siguranță un pensionar special căruia îi crește pensia specială de la 1 ianuarie cu 7000 lei nu consideră “greșeli” ce face guvernul Ciumpalacu.

    • N-ai ce alege, toți sunt la fel. Partidele n-au politici, programe sau orientari, vor doar sa-si îmbogățească membrii. Nimeni nu face nimic pentru tara sau popor. Ma întreb cât vom mai rezista

  2. Pai tocmai ce au lansat cu pompa o campanie de PR referitor la inteligenta artificiala. De ce nu folosesc inteligenta artificiala pentru operatiunile de mai sus?

  3. Dupa ce astia din guvern te obliga sa platesti orice, oricui prin banca(ceea ce oricum este absurd sa te oblige cineva cum sa dispui de banii tai,de bunul tau) te asteptai ca guvernul sa dea sugestia sau rugamintea catre banci sa scada putin comisioanele pentru operatiuni cu numerar.Este o bataie de joc..Parca este o mafie care lucreaza mana in mana.Ale te obliga sa mergi la banci si celalat imediat creste comisioanele..Daca nu ai incredere in banca si vrei sa tii banii in alta parte dai 1 sau 1.5 la suta bancii.!!

  4. Legea ciolacu facuta expres si cu dedicatie bancilor pentru ca romanii nu mai faceau operatiuni bancare. Si ei din ce sa traiasca?De ce nu mai fac romanii operatiini? Pentru ca exista o sumedenie de comisioane ascunse. Pentru ca sunt foarte multi pensionari care ptimesc pwnsia in mana. Ar trebui ca cei ce au pensia pe card, sa treaca la posta romaba.

  5. Politicile monetare impuse de acest guvern nu fac nimic altceva decat sa impinga populatia spre partide extremiste si aduc un mare beneficiu bancilor.
    Lipsa de viziune si mediocritatea clasei politice au ingropat aceasta tara cu potential enorm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *