Băncile europene, avertizate asupra riscurilor de atacuri cibernetice, în contextul crizei ruso-ucrainene

atac cibernetic

Sistemul european de supervizare bancară a cerut băncilor din UE să-și întărească vigilența față de riscul de atacuri cibernetice, în contextul escaladării crizei ruso-ucrainene, potrivit guvernatorului băncii centrale a Franței, François Villeroy de Galhau, transmite Le Figaro.

„Urmărim foarte atent, evident, dezvoltările geopolitice și posibilele lor implicații economice și financiare”, a afirmat el, în deschiderea unui seminar organizat în cadrul președinției franceze a UE.

Potrivit lui François Villeroy de Galhau, „expunerea directă a instituțiilor financiare franceze față de Rusia rămâne limitată dar MSU a cerut tuturor băncilor europene să-și întărească vigilența în fața riscurilor cibernetice”.

Mecanismul unic de supraveghere (MSU), care supervizează sistemul bancar european, este format din Banca Centrală Europeană și din alte autorități naționale de supraveghere bancară din țările membre.

Consecințele „mai directe” ale crizei ruso-ucrainene asupra inflației și creșterii vor face obiectul unei reuniuni a guvernatorilor în martie, a precizat șeful băncii centrale a Franței. Această reuniune se va baza „pe fapte”, a adăugat el, subliniind că „flexibilitatea” va trebui să fie cuvântul de ordine.

 

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.