Barometru UNSAR: Asigurările voluntare de sănătate, în topul poliţelor spre care românii şi-au îndreptat atenţia în 2022

asigurari, contract, afacere Sursa foto: Pexels

Asigurările voluntare de sănătate se află în topul poliţelor spre care românii şi-au îndreptat atenţia în 2022, acestea fiind urmate de asigurările de locuinţe şi de cele de călătorie în străinătate, potrivit celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR – IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România, citată de Agerpres.

“Asigurările voluntare de sănătate se află în topul poliţelor spre care românii şi-au îndreptat atenţia în 2022. Astfel, 4 din 10 români (39%) spun că sunt mai interesaţi de asigurările voluntare de sănătate, acestea fiind urmate de asigurările de locuinţe şi de cele de călătorie în străinătate”, a transmis Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).

Conform aceluiaşi studiu, românii sunt dispuşi să plătească suplimentar faţă de asigurările sociale de sănătate pentru a avea acces mai rapid şi o calitate mai ridicată a serviciilor medicale. Comparativ cu anul 2021, proporţia celor care sunt dispuşi să plătească suplimentar pentru a beneficia de servicii de calitate a crescut în cazul tuturor serviciilor medicale, în medie, cu peste 3 puncte procentuale.

Intervenţiile chirurgicale (79%), recuperarea medicală (77%) şi spitalizarea (76%) rămân în continuare în top 3 servicii pentru care românii sunt dispuşi să plătească mai mult. Alte servicii medicale de care cei intervievaţi s-au arătat interesaţi sunt analizele de laborator, ambulatoriu de specialitate, servicii de imagistică medicală, servicii stomatologice, de pediatrie, serviciile medicale de urgenţă. Mai mult, 43% dintre respondenţii studiului ar accesa servicii medicale într-un spital de stat în baza unei asigurări voluntare de sănătate, în cazul unor servicii nedecontate de sistemul public.

Barometrul UNSAR – IRES a fost realizat în mai 2022 pe un eşantion format din 1.000 respondenţi cu vârsta între 18-50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de ą3,1%, la un nivel de încredere de 95%.

Înfiinţată în 1994, Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) reprezintă 20 de companii de profil care deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *