Benzina americană atinge un nivel record de 4,17 dolari pe galon

Redacția mart. 8, 2022 1 comentarii
carburant benzina Petrom sursa Petrom

Prețul unui galon de benzină (3,78 litri de benzină) din Statele Unite a ajuns la un nivel record de 4,17 dolari, marți, ceea ce bate recordul anterior de 4,11 dolari pe galon din iulie 2008, scrie CNN.

Pe măsură ce Rusia își continuă invazia în Ucraina, prețurile carburanților cresc mai repede decât au crescut atunci când uraganul Katrina a lovit platformele și rafinăriile de petrol de-a lungul coastei Golfului SUA în 2005.

Prețurile sunt calculate pe baza informațiilor de la 140.000 de benzinării din SUA.

Media de 4,17 dolari înseamnă că prețul a crescut cu 55 de cenți pe galon doar în ultima săptămână și cu 63 de cenți, sau 18%, din 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina.

Prețul benzinei este așteptat să crească și mai mult, în contexul în care președintele american Joe Biden este așteptat să anunțe marți că SUA va interzice importurile de petrol și gaze din Rusia.

Americanii sunt de departe cei mai mari consumatori de benzină din lume, datorită mașinilor mari, distanțelor lungi și transportului public redus în multe zone, iar creșterea prețurilor la benzină a fost în mod tradițional o „otravă” politică pentru liderii americani.

sursa foto: Petrom

Comentarii

  1. Azi 8 Marie 2022 la Chicago – USA – pretul benzinei – cea mai ieftina : 87 octani – este 5,60 US$?Gallom American (3,74lyr) iar in zonele departate de centru am platit dimineata 4,74 $/Galon – iar la orele 11 00 se ridicase la 4,80 $/Gallon !!! Cele MAI MARI PRETURI ACTUALMENTE DIN ISTORIA usa ! Gratie IMBECILULUI Democrat Biden si haiteti din conducerea USA = “demo- ca ca ta ” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *